DE SQUAT

De squat, ook wel De koning (of moeder) der oefeningen genoemd, is één van de belangrijkste en meest effectieve basisoefeningen die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren. Je verbranding schiet omhoog, je bouwt kracht op en je werkt aan een betere conditie .

bodyweight-squat

Squatten is een zeer goede oefening om je benen en billen te trainen. Hoe simpel de oefening ook lijkt, toch wordt hij vaak verkeerd uitgevoerd. Wat zijn de vijf grootste fouten die gemaakt worden tijdens de squat? Zorg in elk geval dat je wel een korte warming up hebt gedaan voordat je gaat beginnen met squaten.

1. Houding
Laat je knieën niet te ver naar voren steken, deze mogen nooit over je tenen heen komen. Je kan natuurlijk je schenen niet loodrecht houden, maar het is de bedoeling dat je zo ver mogelijk met je kont naar achteren leunt. Neem een zithouding aan en zak vervolgens naar beneden.

2. Wijde squats
Te wijd squatten is onzinnig, het levert geen kracht op en je kunt lang niet zo diep zakken als wanneer je een normale afstand tussen beide voeten hebt. Start met een gemiddelde afstand tussen je voeten. Ik squat normaal gesproken met een ruimte van 50 tot 70 centimeter tussen mijn voeten. Dit brengt stabiliteit en meer kracht in je squat oefening.

3. Hoge squats
Zak maar lekker door, ondanks dat dit misschien lastig kan zijn. Hoe verder je zakt, hoe beter de spieren getraind worden. Je benen moeten parallel zijn met de vloer en je knieën in een hoek van 90 graden!

4. Naar beneden kijken
Ga niet naar beneden staren. Tijdens het naar beneden zakken kijk je naar voren en tijdens het omhoog komen kijk je naar voren. Nooit naar de grond!

Door bovenstaande punten aan te houden verminderd de kans op een blessure.

One Two Three…..SQUAT

3588874675009714_MaqKDaYG_c

0 responses to “DE SQUAT

  1. Pingback: SURFSET FITNESS | BODY AND BERRIES·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s