SPINAZIE SHAKE

Oorspronkelijk komt spinazie uit Azië. Het is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Het is een nitraatrijke groente wat inhoud dat je spinazie niet vaker dan twee keer per week moet eten. Nitraat is niet direct een gevaar voor de gezondheid, het risico ligt meer in het feit dat het lichaam nitraat om kan zetten in nitriet. Door het bereiden of het eten van spinazie wordt nitraat gedeeltelijk omgezet in nitriet wat sneller schadelijk is, omdat dit weer omgezet worden in kankerverwekkende nitrosaminen.

Spinazie bevat een belangrijke bron van eiwit, vitaminen, vezels, anti-oxidanten en mineralen. Groene bladgroenten zoals spinazie helpen bovendien ‘verzuring’ van het lichaam tegen te gaan. Dat betekent dat ze stoffen bevatten die je lichaam zuiveren van gifstoffen die kunnen ophopen door luchtvervuiling, bewerkt voedsel en het afsterven van je eigen lichaamscellen.

Spinazie kun je op verschillende manieren bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een spinazie shake. Beginnen met het drinken van groene smoothies is niet moeilijk. Koop verse spinazie, koop wat lekker vers fruit en zorg voor een goede blender. Het bereiden van een smoothie kost slechts een paar minuten, en uit een blender haal je vier grote glazen! Iedere groene smoothie bestaat uit drie basis ingrediënten. Was de verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen.Vul je blender met ca. 60% fruit naar volume, 40% spinazie naar volume en twee glazen water. Meng de ingrediënten goed door elkaar, en voeg eventueel extra water of fruit toe om de smoothie zonodig zoeter of ‘drinkbaarder’ te maken. Wanneer je voldoende vers fruit toevoegt krijg je een lekkere, gezonde en zoete smoothie. Wanneer je er een banaan of mango bij gooit wordt je groene smoothie bovendien lekker romig. Ik voeg ook een blaadje basilicum toe voor een extra smaaksensatie.

Drinkse!

Schermafbeelding 2013-01-17 om 16.12.08

(Bron: rawmazing.com, greenforlife.com & sochicken.nl)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s