DE KETTLEBELL

Een kettlebell of girya (Russisch: гиря) is een gietijzeren gewicht welke lijkt op een kanonskogel met een handvat er aan. De kettlebell werd eeuwen geleden al gebruikt in Rusland voor allerlei trainingsdoeleinden, vooral sporters en militairen trainden ermee. De gebruikers voor de kettlebell werden Gireviks genoemd. Tegenwoordig wordt de kettlebell niet meer specifiek gebruikt door (top)sporters en militairen.

De kettlebell training behoort zeker tot mijn favoriete workout als het gaat om plezier en effectiviteit. De afterburn na een kettlebell training is enorm hoog, de verbranding blijft uren na de training nog steeds in stand. De volgende dag kan het zijn dat je last hebt van behoorlijke spierpijn, je weet dan in ieder zeker dat je goed bezig bent geweest. Gun je spieren dan ook minimaal 24 uur rust voordat deze weer belast worden.

kettlebell

Kettlebell training combineert cardio oefeningen en krachttraining tot een zeer effectieve workout. Door deze combinatie kun je snel spierkracht ontwikkelen en vet verbranden. Een kettlebell workout bestaat uit een groot aantal verschillende oefeningen die door zowel mannen als vrouwen uitgevoerd kunnen worden. De intensiteit van de training hangt af van het gewicht van de kettlebell die je gebruikt. Vrouwen die beginnen kunnen het beste 8-12 kg uitkiezen en mannen raad ik aan 16-20 kg te gebruiken.

De voordelen van de kettlebell workout:
De oefening kan thuis uitgevoerd worden;
Het resultaat is snel zichtbaar;
Je verbrand vet terwijl je op hetzelfde moment spieren ontwikkeld;
Een goede training duurt zo’n 20 tot maximaal 40 minuten;
Je krijgt sterkere lichaamsspieren;
De oefeningen zullen je ook helpen buikvet te verbranden.

Met een kettlebell kun je een total body workout doen omdat je zowel je rug, armen, benen, buikspieren en schouders kunt trainen.
Zorg dat je een workout gevarieerd is, hierdoor wordt de spierontwikkeling extra gestimuleerd en zie je sneller resultaat.

136726538657205085_fUekT8Je_c

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s