TOUWTJE SPRINGEN

In de categorie oefeningen voor thuis, bespreek ik deze keer touwtje springen. Met touwtje springen verbrand je meer dan 10 calorieën per minuut, terwijl ook je benen, billen, schouders en armen versterkt worden. Je kunt wel meer dan 200 calorieën in twee 10-minuten sessies per dag verbranden. Touwtje springen is een geweldige manier om in jouw huidige trainingsschema te verwerken. Ook wanneer je een drukke baan hebt en veel op reis bent is er altijd wel plek voor een touwtje in de handbagage. Probeer onderstaande routine aan jouw bestaande trainingsschema toe te voegen of alleen te doen als een cardio workout. Voor het beste resultaat doe je de volledige training drie tot vijf keer per week.

jump rope 2
4 minuten: twee benen sprong
Spring in een rustig  tempo. Houdt de schouderbladen omlaag en naar achteren, de borst opgeheven, en spring zachtjes. Probeer het springtouw met de polsen te draaien en niet met de armen.

30 seconden: plank
Breng ellebogen recht onder de schouders, voeten op schouderbreedte uit elkaar en kijk recht vooruit. Trek de navel naar binnen en span je beenspieren aan. Haal diep adem tijdens de oefening.

3 minuten: een been sprong
Springen continu op een been 30 seconden. Schakel over naar andere been gedurende 30 seconden. Herhaal tot de drie minuten zijn gehaald. Houd het  opgeheven been aan de voorkant. Probeer van voeten te wisselen zonder te stoppen.

30 seconden: plank
Ga op je rechter zij liggen en breng je rechter elle bogen onder je schouders, Duw jezelf omhoog zodat je hele lichaam een rechte lijn is. Trek de navel naar binnen en span je beenspieren aan. Haal diep adem tijdens de oefening. Doe hetzelfde voor 30 seconden met je linker zijde.

1,5 minuten: twee benen sprong
Probeer nu continue zo snel mogelijk te springen. Spring weer met én opgeheven borst, schouderbladen omlaag en naar achteren. Belangrijk is dat je voeten niet stampen op de grond tijdens het neerkomen.

Herhaal de hele circuit nog een keer (2x totaal).

Ter inspiratie deel ik graag onderstaande film met jullie, waarbij het gezegde oefening baart kunst goed tot zijn recht komt.
Succes!

(bron foto: juxtapost.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s