SUPERFOOD HAVERMOUT

Havermout hoort thuis in het rijtje superfood. Het is rijk aan vitamine B1, fosfor en magnesium. Verder is havermout rijk aan vezels waardoor het een lage Gi-waarde heeft en dus langzaam verteert. De grote hoeveelheid vezels helpt ook aan een goede stoelgang.

Havermout verbrandt langzaam en de vezels absorberen veel water, dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt en je lichaam langdurig van energie wordt voorzien, waardoor je minder spierafbraak hebt als je eten uitstelt. Uiteraard grijp je ook minder snel naar snoep of koekjes. Let in de winkel wel op, dat je niet de verwerkte versie kiest waar veel suiker aan is toegevoegd. Het beste is om biologische havermout te kopen bij bijvoorbeeld supermarkt Marqt of Estafette.

Havermout is heerlijk als ontbijt en je kunt er de hele ochtend mee doorkomen. Voor een extra lekkere smaak voeg je stukjes walnoten, schijfjes banaan, rozijnen een scheutje kaneel toe.

Schermafbeelding 2013-02-25 om 17.24.09

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s