KOKOSWATER

Na een intensieve work-out is het van belang om genoeg vocht te consumeren om verloren vitaminen en mineralen weer aan te vullen. Mijn favoriete drankje na sporten is kokoswater. Dit 100% natuurlijke product is rijk aan belangrijke mineralen en vitamine C, versnelt het hydratieproces en bevat bovendien weinig calorieën en geen vet. Daarnaast is kokoswater goed voor de huid, versnelt de stofwisseling, helpt je gewicht verliezen en geeft je meer energie.

806ef00ae0dbddb01b3e16b87c5fc730Kokoswater, niet te verwarren met kokosmelk, ontstaat doordat de noot regenwater opneemt. Vervolgens wordt het regenwater door de vezels van de noot gefilterd, waardoor alleen het schone water wordt opgenomen en alle bevuilde stoffen en bacteriën buiten gelaten worden. De kokosboom zelf voegt tijdens de ontwikkeling van de kokosnoot mineralen en vitaminen toe aan dit water wat uiteindelijk zorgt voor natuurlijk, steriel water, vol met voedingsstoffen en een laag suikergehalte.
Behalve vitaminen bevat kokoswater veel elektrolyten, dit zijn mineralen zoals kalium, magnesium, chloor en natrium. Als je lichaam hier een gebrek aan heeft, raakt de elektrolyte balance verstoord wat het goed functioneren van jouw lichaam belemmert.

Kokoswater is een isotone drank, wat  betekend dat de concentratie opgeloste deeltjes in het kokoswater gelijk is aan jouw eigen bloed, waardoor het snel wordt opgenomen in jouw lichaam. Dit maakt kokoswater dus een ideale sportdrank! De meeste sportdranken hebben niet alleen de functie om het verloren vocht aan te vullen tijdens en na het sporten, maar vooral om je lichaam te voorzien van de juiste elektrolyten die nodig zijn om de vochtbalans te reguleren. Mijn voorkeur gaat uit naar kokoswater in plaats van andere sportdranken zoals AA, omdat het 100% natuurlijk is en geen toegevoegde suikers en kleurstoffen bevat. Ik koop altijd kokoswater van Vita Coco bij de Vitaminstore of Marqt. Vita Coco heeft veel verschillende smaken kokoswater, ik drink na het sporten vaak een pakje van 330ml met acai & granaatappel smaak. Probeer het ook eens!

Cheers!

Ps: drink tijdens het sporten gewoon water zonder smaak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s