GEROOKTE ZALM SALADE

Als ik druk ben met trainen, vind ik het lekker om een vette lunch te nuttigen. Uiteraard heb ik het nu over gezonde vetten die je kunt vinden in bijvoorbeeld zalm. In zalm zitten veel omega 3 vetzuren welke erg gezond zijn, ze verkleinen onder andere de kans op hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Daarnaast zorgen ze voor de hersenen, zenuwen, huid en ogen. Door de grote hoeveelheid gezonde vetten in zalm, heb je snel een vol gevoel wat weer goed van pas komt als je op dieet bent.

Vandaag maak ik een salade van gerookte zalm met avocado, komkommer, rucola, een handje sesamzaadjes en lijnzaad. Lijnzaad is goed voor de spijsvertering en de stoelgang, omdat de kleine zaadjes 25% voedingsvezels en veel olie bevatten. Net als in zalm en avocado, zitten ook in lijnzaad veel omega 3 vetzuren. Ik verwerk ongeveer 3 lepels lijnzaad per dag in mijn maaltijden. De sesamzaad voeg ik toe omdat ik het erg lekker vind, maar ook omdat er in sesamzaad veel eiwitten en mineralen zoals koper en calcium zitten.

Voor de salade op de foto gebruik je het volgende:
60 gram rucola
1 hele avocado gesneden in maandjes
1/2 komkommer gesneden in halve schijven
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel lijnzaad
1/2 limoensap
1 theelepel olijfolie
Peper en zout naar smaak

Mix het geheel in een grote schaal en eet smakelijk.

Salade avocado + gerookte zalm

(Bron foto: fussfreecooking.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s