KETTLEBELL TRAINING

De kettlebell training behoort tot één van mijn favoriete workouts als het gaat om plezier en effectiviteit. De afterburn na een kettlebell training is enorm hoog, want uren na een voltooide training is de verbranding nog steeds bezig. De volgende dag is het resultaat goed te voelen in de spieren die getraind zijn en waarvan je soms überhaupt niet eens wist dat je deze spieren hebt. Je weet nu in elk geval zeker dat je goed bezig bent geweest. Gun je spieren dan ook minimaal 24 uur rust, voordat ze weer belast worden.

Bij een kettlebell training wordt er een combinatie gemaakt van cardio oefeningen en krachttraining wat leidt tot een zeer effectieve work out. Door de combinatie wordt er snel spierkracht ontwikkeld en vet verbrand. Een kettlebell work out bestaat uit een groot aantal verschillende oefeningen. Zowel mannen als vrouwen kunnen dezelfde oefeningen doen, waarbij de intensiteit van de training afhangt van het gewicht van de kettlebell die je gebruikt. Vrouwen die beginnen kunnen het beste 8-12 kg uitkiezen en mannen raad ik aan om 16-20 kg te gebruiken.

KettlebellDe voordelen van de Kettlebell work out:
– Je kunt in je eigen huis een volledige cardio / krachttraining beoefenen;
– Je ziet snel resultaat en verbrand vet, terwijl je op hetzelfde moment spieren ontwikkeld;
– Een goede training duurt zo’n 20 tot maximaal 40 minuten;
– Je krijgt sterkere lichaamsspieren;
– De oefeningen zullen je ook helpen vet te verbranden.

Met een kettlebell kun je een total body work out doen, omdat je zowel je rug, armen, benen, buikspieren en schouders traint.

Zorg dat de work out gevarieerd is, hierdoor wordt de spierontwikkeling extra gestimuleerd en zie je nog sneller resultaat.
Hieronder geef ik een voorbeeld van een korte  gevarieerde kettlebell training. Als je vragen hebt over onderstaande training, dan kun je mij mailen (zie contact).

Uiteraard begin je de training met een goede warming up van twee minuten. Daarna start je onderstaande serie die je 5x herhaald met een pauze van 45 seconde tussen de gehele training. Tussen de oefeningen door neem je 10 seconde pauze. Na de training kun je voor jezelf nog een aantal buikspieroefeningen doen. Je sluit de training af met een cool down.

De training:
– 10 push ups;
Push Up
– 10 kettlebell two arms swings;
Kettlebell swing

– Halve minuut sprinten op de plaats;
– 10  kettlebell dead lift squats (tijdens de squat laat je de kettlebell tussen je benen zakken tot aan de grond. Bij het opstaan lift je de kettlebell weer omhoog);
Dead lift
– 10 burpees;
– 10  kettlebell around the body pass (beweeg de kettlebel rondom je lichaam terwijl je rechtop staat. Pak de kettlebell over van je linker- naar je rechterhand).
Around the body

Succes met de training!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s