PLAATSELIJK VET VERBRANDEN

Vetweefsel is verspreidt over ons hele lichaam en heeft maar één functie; het opslaan van reserves (vetopslag). Globaal gezien zijn er twee soorten vetopslag; visceraal vet (rondom onze organen) en subcutaan of onderhuids vet. Bijna 80% van ons lichaamsvet valt in de laatste categorie. Vaak wordt er gedacht dat vet op de probleemgebieden kan verdwijnen door veel oefeningen te doen waarbij de spieren in deze zones getraind worden. Dit is helaas niet mogelijk, want tijdens een training nemen de spieren vrije vetzuren op uit het bloed, waar deze vrije vetzuren vandaan komen ‘bepaalt’ jouw lichaam zelf. Dit is de rede waarom de ene persoon snel vet verliest rondom de buikstreek en de ander bij de billen.

De bewering dat plaatselijk vet verbranden mogelijk is, is dus helaas niet waar! Regelmatig zie ik dat mensen tijdens het sporten aandacht leggen op de probleemgebieden; 100 sit-ups voor die spekrand op de buik en vele squats voor de billen. Wat je eigenlijk doet, met het herhalen van een bepaalde beweging, is het trainen van een specifieke spiergroep. Uiteindelijk zal deze spiergroep wel sterker worden, maar als daar een laag vet overheen blijft zitten, dan zul je niet veel van deze spieren te zien krijgen. Wil je jouw spieren tijdens de zomer op het strand laten zien, dan moet je  dus uit een ander vaatje gaan tappen; je moet gaan afvallen, zodat het vet over de spieren verdwijnt. Afvallen doe je door meer calorieën te verbruiken dan dat je binnen krijgt. Tevens kun je de verbranding van het vetweefsel optimaliseren door het doen van effectieve krachttraining waardoor spierweefsel wordt opbouwt.

Ga dus minder en/ of anders eten, start met bewegen of ga meer bewegen. Je zult gegarandeerd vet verliezen. Stel realistische doelen en houd je focus. Uiteindelijk zal ook het vet verdwijnen op de plaats waar je dat zo graag wilt.

Succes!

Does my fat ass...(bron foto: ephemera-inc)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s