SUIKERVRIJ NOTENBROOD MET SPIJS

De paasdagen komen er weer aan, dat betekend chocolade, eieren en paasbrood. Wil jij wel genieten van een heerlijk paasontbijt, maar ook een beetje aan jouw dieet denken, maak dan jouw eigen suikervrije paasbrood met spijs.

Paasbrood Ingrediënten voor het brood:
– 250 gram amandelmeel;
– 2 appels, geschild en geraspt;
– 125 gram rozijnen
– 2 eetlepels kokosrasp;
– 2 eetlepels zonnebloempitten;
– 2 eetlepels sesamzaadjes;
– flinke hand worteljuliënne (geraspte wortel)
– 2 theelepels vanille essence;
– flinke snuf kaneel;
– 6 eieren;
– 1 eetlepel kokosolie.

Ingrediënten voor het spijs:
– 150 gram amandelmeel;
– 40 gram kokosbloesemsuiker;
– 1 limoen (sap en 1 eetlepel geraspte schil);
– 1 ei (losgeklopt).

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden;
Smelt het kokosvet in een pannetje;
Breek de eieren in een kom en klop deze goed los, voeg de kokosolie erbij;
Voeg de meel toe en roer vervolgens het eiermengsel erdoor;
Er ontstaat een ‘sticky’ brooddeeg, laat dit even rusten;
Vet het bakblik in en doe de helft van het brooddeeg erin;
Leg vervolgens het amandelspijs erop en dek af met de tweede laag brooddeeg;
Bak het brood als volgt in de oven: 30 minuten met aluminiumfolie en 30 minuten zonder folie.

Spijs: meng alle ingrediënten voor de spijs door elkaar tot een stevig spijs en laat even opstijven in de koelkast.

Je kunt een plak brood met spijs lekker combineren met een glas verse jus en een gekookt ei.

Happy Easter!

(Bron foto: simply-delicious.za)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s