SUPERFOOD ACAI BES

Açai bessen zijn enorm gezond en behoren in het rijtje thuis van superfood. Açai bessen zijn donkerblauwe bessen die aan de Açai palm groeien in het Braziliaanse, Guyaanse en Surinaamse Amazonegebied.

Acai bes Uit meerdere onderzoeken, die zijn uitgevoerd op de açai bes, is bewezen dat deze vrucht antioxidanten zoals anthocyanen, polyfenolen, aminozuren en vele anderen bevatten en daarmee de gezondheid kunnen verbeteren. De antioxidanten, ‘Anthocyaninen’ genaamd, zitten in de schil en geeft de bes zijn donkerblauwe kleur. Dus, hoe donkerder, hoe beter. Nadat is bewezen dat de açai bes gewichtsverlies kan bevorderen, zijn ze erg populair geworden. Uiteraard is het niet zo dat je met een handje açai bessen per dag kilo’s kwijt raakt. De antioxidanten in de bes bevorderen gewichtsverlies door je spijsverteringsstelsel te versterken, het verhogen van het energieniveau in jouw lichaam wat het  uithoudingsvermogen stimuleert en de versterking van de stofwisseling. Verder is de açai bes ook rijk aan vezels die je het gevoel geeft van volheid. Een ander voordeel die deze vrucht geeft is een gezonde en stralende huid. De bes zit ook vol vitamine (B, C en E), ijzer, omega 6 en 9, eiwitten en calcium.

Probeer açai bessen toe te voegen aan jouw eetpatroon. Ik eet ze vaak ‘s ochtends in combinatie met Franse kwark, havermout of muesli en een beetje honing voor de zoete smaak. Hiermee heb je een heerlijk en gezond ontbijt dat jou voor enkele uren een voldaan gevoel geeft.

Açai bessen hebben een hoog omega vetgehalte, waardoor de bes erg kwetsbaar is. Dit betekend dat de bessen binnen een dag nadat ze geplukt zijn bederven. Helaas zijn de verse açai bessen dus alleen in Zuid Amerika te koop en zul je het hier in NL met de bevroren variant moeten doen of in sapvorm. Als je liever verse bessen eet, dan zijn zwarte bessen een goede vervanging van de açai bes. Ook deze bessen zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

acai bessen (bron: mens-en-gezondheid.nl)
(bron foto: goop.com)

3 responses to “SUPERFOOD ACAI BES

 1. Waar koop je in Amsterdam deze verse Açai bessen. Ik kan ze hier alleen in bevroren pulp vorm vinden…

  • Beste Willa,

   Bedankt voor jouw goede vraag.

   Açai bessen hebben een hoog omega vetgehalte, waardoor de bes erg kwetsbaar is. Dit betekend dat de bessen binnen een dag nadat ze geplukt zijn bederven. Helaas zijn de verse açai bessen dus alleen in Zuid Amerika te koop en zul je het hier in NL met de bevroren variant moeten doen.

   Als je liever verse bessen eet, dan zijn zwarte bessen een goede vervanging van de açai bes. Ook deze bessen zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.

   Je hebt met jouw vraag een erg goed punt. Ik voeg bovenstaande informatie gelijk aan het artikel toe.

   Groetjes,

   Raymond

 2. Pingback: DE LIGHT PANNENKOEK | BODY AND BERRIES·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s