ORANJE BOVEN

Morgen is het voorlopig de laatste koninginnedag en zal Willem Alexander tot koning gekroond worden. Om alvast in de oranje stemming te komen, geef ik je hierbij wat tips voor het maken van de lekkerste ‘oranje’ wortelsoepen.

wortels 2

Wortelsoep met koriander
Ingrediënten:
1 el. olijfolie;
500 gram  wortels, geschild en in grove stukken;
1 grote ui, in grove stukken gesneden;
1 teen knoflook, uitgeperst;
600 ml groentebouillon;
Bos verse koriander, grof gehakt.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 4 minuten;
Voeg de groentebouillon en de gember toe;
Breng aan de kook en kook net zolang tot de wortels gaar zijn, ongeveer 10 minuten;
Haal van het vuur en laat iets afkoelen;
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is;
Verwarm de soep indien nodig nog door voor het opdienen.

Wortelsoep

Pittige wortelsoep
Ingrediënten:
1 el. olijfolie;
500 gram  wortels, geschild en in grove stukken;
1 grote ui, in grove stukken gesneden;
1 teen knoflook, uitgeperst;
600 ml groentebouillon;
2 tl. gemalen komijn;
1 tl. gemalen koriander;
1 tl. paprikapoeder;
1 kleine aardappel, in blokjes;
500 g wortelen, in schijfjes;
1 1/2 titer groentebouillon;
sap van 1 sinaasappel;
1 el. rode-wijnazijn.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 4 minuten;
Roer er gemalen komijn en koriander, gemberpoeder en cayennepeper door en voeg de aardappel, wortel en bouillon toe;
Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en zet het deksel op de pan;
Laat de soep circa 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn;
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is;
Roer het sinaasappelsap erdoor en voeg azijn, zout en peper naar smaak toe.

Wortelsoep met kerrie
Ingrediënten:
1 el. olijfolie;
500 gram  wortels, geschild en in grove stukken;
1 grote ui, in grove stukken gesneden;
1 teen knoflook, uitgeperst;
600 ml groentebouillon;
1 tl. gemalen koriander;
1 limoen, uitgeperst;
1 blikje kokokmelk;
2 el. kerriepoeder;
1 el. paprikapoeder;
1 tl. kurkuma (optioneel);
1 tl. gemalen gember;
1 el sambal.
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 4 minuten;
Voeg de kruiden, het blikje kokosmelk en de bouillon toe;
Laat ongeveer 10 min. zachtjes inkoken;
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot het glad is;
Breng op smaak met zout en peper.

Eetse en veel plezier morgen.
Knuffelende wortels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s