YOGHURT MET GEROOSTERDE QUINOA

Het is fijn en gezond om gevarieerd te ontbijten. Ik ben dan ook altijd opzoek naar nieuwe breakfast tips. Ik houd zelf erg van yoghurt als ontbijt. Via food52 kwam ik dit heerlijke, vernieuwende recept tegen.

De basis van dit ontbijt is Griekse yoghurt dat wordt gemixt met geroosterde quinoa, amandelen, pistachenoten en rozijnen. De geroosterde quinoa zorgt voor een knapperige bite in het geheel. Door een snufje citroenschil toe te voegen krijg je een frisse smaak en door een scheutje olijfolie en een klein beetje zeezout wordt de hartige verrassende smaak versterkt.

kwark met quinoa

Ingrediënten voor 1 persoon:
1/2 eetlepel rode quinoa;
5 gepelde pistachenoten (rauw of gezouten);
1 handje geschaafde amandelen;
1/2 kop Griekse yoghurt;
1/2 eetlepel rozijnen;
Snufje citroenschil, vers geraspt;
1 theelepel olijfolie;
Zout naar smaak.

Bereiding:
– Doe de quinoa in een kleine pan op een matig vuurtje. Wanneer de quinoa na enkele minuten begint te ‘springen/ poppen’, doe je het in een kom om af te koelen;
– Rooster kort, in dezelfde pan, de pistachenoten en geschaafde amandelen.
Ik rooster de quinoa en noten ‘s avonds, want ik heb hier in de ochtend geen tijd voor. Na het roosteren doe ik het in een luchtdicht bakje en zet het in de koelkast.
– Verdeel de yoghurt op een bord en bestrooi het met de quinoa, pistachenoten, amandelen en rozijnen;
– Rasp de citroenschil over alles en voeg een snufje zeezout toe;
– Werk het geheel af met de olijfolie.

Heeeerlijk!!!

Eet smakelijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s