ZELFGEMAAKTE WATERIJSJES

Heb jij ook op het weerbericht gezien hoe warm het morgen gaat worden? Tijd om gezonde waterijsjes te maken dus!
Je kunt het qua smaken zo gek maken als je zelf wilt, want je kunt bijna iedere  shake of smoothie invriezen. Onderstaand het recept voor twee verschillende smaken…

Benodigdheden
Ijslollyvormen (Blokker, Ikea, Xenos);
Vriezer.
waterijs
Ingrediënten citroen-/aarbeienijs (voor 6 ijsjes):
– 1 vol glas vergeperste citroensap;
– een doosje aardbeien, in partjes gesneden;
– 2 glazen water;
– 1 eetlepel aardbeienlimonade.
Mix  de ingrediënten in een blender en giet het vervolgens in de ijsvormen.
Laat het 6 tot 8 uur in de vriezer liggen.

waterijs meloenIngrediënten meloen-/munt-/komkommerijs (voor 6 ijsjes):
– 1 galia meloen, in blokjes gesneden;
– 1 bosje munt, klein gesneden;
– een halve komkommer, in plakjes gesneden;
– 2 limoenen, uitgeperst;
– 2 glazen water.
Mix  de ingrediënten in een blender en giet het vervolgens in de ijsvormen.
Laat het 6 tot 8 uur in de vriezer liggen.

kiwi ijs

Ingrediënten kiwi/limoenijs (voor 6 ijsjes):
– 4 kiwi’s in kleine blokjes gesneden;
– 4 limoenen, uitgeperst;
– 2 glazen water;
Mix  de ingrediënten in een blender en giet het vervolgens in de ijsvormen.
Laat het 6 tot 8 uur in de vriezer liggen.

mango yoghurt ijs

Ingrediënten mango-/yoghurtijs (voor 6 ijsjes):
– 3 rijpe mango’s, zonder vel in blojes gesneden;
– 300 gram griekse yoghurt;
– 1/2 glas water;
Mix  de ingrediënten in een blender en giet het vervolgens in de ijsvormen.
Laat het 6 tot 8 uur in de vriezer liggen.

Voila in een mum van tijd heb jij gezonde, zelfgemaakte ijsjes.

Geniet van het mooie weer morgen!

(bron foto’s: yummysupper.ch & countryliving.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s