RODE BIETENSOEP

In een eerder artikel over rode bieten heb je al kunnen lezen hoe gezond deze groente is. Rode bieten verbeteren onder andere het uithoudingsvermogen, bevatten erg veel antioxidanten, mangaan en zijn rijk aan ijzer, vitamine c, mineralen en lipopeen. Ik maak vaak een verse bietensalade of combineer stukjes biet met linzen, sla en overige ingrediënten om een heerlijke volle salade te maken. Rode bieten zijn ook geschikt om er een heerlijke soep van te maken, een lichte lunch tijdens de warme zomerdagen. Onderstaand mijn favoriete recept.

rodebietIngrediënten voor 4 personen.
2 eetlepels kokosolie;
1 ½ kop prei, fijn gesneden;
1 grote teen knoflook;
3 bieten, geschild en gehakt in blokjes;
1 zoete aardappel, geschild en gehakt;
2 middelgrote wortelen, geschild en gehakt;
2 peterselie takjes, 2 takjes tijm en 1 laurierblad;
6 kopjes kippenbouillon-of-groentebouillon;
Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen.

Bereidingswijze.
– Stoof prei in kokosolie op medium tot laag vuur tot de prei zacht is;
– Voeg de knoflook toe en bak het geheel een paar minuten;
– Voeg de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes verder koken met het deksel op de pan tot de groentemix gaar is;
– Verwijder de kruiden en pureer de soep met een staafmixer;
– Breng op smaak met zout en peper en serveer met een lepel franse kwark.

Eet smakelijk!

Rode bieten soep(bron: inspiringtheeveryday.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s