WATERMELOENSALADE

In de zomer, als de temperaturen oplopen, is het goed om veel water te drinken of hydraterend voedsel te eten. Watermeloen is een voorbeeld van een gezonde, hydraterende snack. Watermeloen doet zijn naam eer aan, want hij bestaat namelijk voor 95% uit water. Een goede dorstlesser dus! Watermeloenen zijn rijk aan ijzer, vitamine C en kalium wat een bloeddrukverlagend effect heeft. Tevens bevat een watermeloen aminozuren citrulline en arginine, deze stoffen bevorderen de de productie van stikstofmonoxide, een verbinding die de bloedvaten in het lichaam ontspant. Watermeloen is ook erg goed voor de huid door de antioxidant Bètacaroteen die de cellen beschermt tegen vrije radicalen en helpt de huid om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat zorgt voor een gezonde opbouw van de huid en is ook nog goed voor je haar en je ogen.

watermeloenEr is een grote diversiteit aan watermeloenen, maar wij zijn in Nederland het meest bekend met de groene meloen waarbij het vruchtvlees roze tot dieprood is en zeer sappig en zoet van smaak. Deze meloenen komen voornamelijk uit Turkije.

Je kunt een watermeloen is partjes snijden en zo eten als een snack, maar ook bijvoorbeeld in een heerlijke maaltijd verwerken zoals onderstaand:
Snij voor vier personen een halve (grote) watermeloen in flinke blokken en 200 gram feta in kleine blokjes. Hak 4 takjes munt en snij 1 kleine rode ij in dunnen ringen. Verdeel de meloen, kaas, munt en 100gram kalamata olijven (biologisch) over vier borden en giet over ieder bord een scheutje Griekse olijfolie. Voor een extra bite kun je een handje pompoenpitten toevoegen.

Eet smakelijk!

Watermeloen salade

(bron recept: ztrdg.nl)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s