WIST JE DAT … (BANANEN)

… bananen geen dikmakers zijn. Een banaan is een populaire, gezonde snack. Je eet ze makkelijk weg en het vult gelijk goed. Helaas wordt er vaak gesproken over de vette vrucht banaan.. bananen bevatten namelijk meer calorieën dan andere fruitsoorten. Zo zitten er in 100 gram verse banaan tussen 88 en 116 calorieën. Echter weegt dit absoluut niet op tegen alle voordelen van bananen. Ze zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem en voor een vlot herstelproces, bevatten veel vitamine B6 en B12 en het gelukshormoon serotine. Ook ijzer, magnesium en kalium zijn rijk aanwezig in bananen. Tevens geeft het eten van een banaan jou een energie boost door de natuurlijke suikers. Een banaan is dus ideaal om voor een intensieve inspanning te eten.
bananenJe kunt een banaan op verschillende manieren eten. Als snack, als beleg op een rijstwafel met pindakaas, gebakken of door een fruitsalade.
Ik vind het erg lekker om een banaan te gebruiken in een ontbijt shake met bijvoorbeeld wat franse kwark en lijnzaad.

banaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s