PITTIGE GARNAAL

Vandaag ga ik een heerlijke, lichte maar vullende salade maken vol met selenium (wat de kans verminderd  op verschillende ziektes en ontstekingen), vitaminen B12, eiwitten en vezels. Het is een combinatie van garnalen, tomaten en bonen.

Ingrediënten voor 4 personen.
500 gram jumbo garnalen;
2 tenen knoflook, uitgeperst;
1 rode peper, fijn gehakt en een theelepel met gedroogde chili flokken;
2 theelepels olijfolie;
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt;
1 theelepel peterselie, fijngehakt;
1 kop witte bonen uit blik;
¼ kopje tomatenpuree;
1 theelepel roomboter;
½ theelepel zout.

Bereidingswijze.
– Mix de garnalen in een kom met de knoflook, verse en gedroogde peper, zout en de olijfolie.
– Plaats een koekenpan op middelhoog vuur, als de pan heet is voeg het garnalenmengsel toe.
– Bak het geheel 1 minuut, voordat je de garnalen omschept. Voeg vervolgens na 1 minuut de bonen toe.
– Roer de tomatenpuree en ¼ kopje water toe en breng het geheel aan de kook voor een paar minuten.
– De saus moet uiteindelijk dikker zijn en de garnalen wit.
– Voeg de boter toe en breng het geheel verder op smaak met eventueel zout.

Eet smakelijk.
Photo by Karen Tedesco
(http://familystylefood.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s