ENKELS

Enkels zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam aangezien zij het evenwicht behouden van onze benen. Meer kracht in je enkels betekend een betere stabiliteit. Tevens zijn je gewrichtsbanden verbonden aan je enkels, deze banden helpen bij de algehele mobiliteit. Het is dus van uiterst belang dat jouw enkels  sterk genoeg zijn om verschillende activiteiten te kunnen doen in het dagelijks leven (bijvoorbeeld lopen). Omdat we onbewust veel druk op onze enkels leggen, is het belangrijk om juist dit deel van het lichaam niet te vergeten tijdens een training. Door het trainen van je enkels, verminder je ook de kans op blessures.

Enkel
Balanstraining is een manier om je enkels te versterken, onderstaand twee voorbeelden van een balanstraining:
– Sta op één been en gooi een medicinebal tegen de muur (of naar je sportmaatje). Op deze manier ben je aan het hoppen op een been. Dit verstrekt je enkel.
– Een andere balanstraining bestaat uit het staan ​​op een bosu ball met één been. Houd dit voor 30 seconden tot een minuut vast . Vind je dit gemakkelijk, sluit dan eens je ogen. Je zult snel merken dat dit veel moeilijker is.
– Je kunt je enkels ook trainen met theraband. In onderstaand filmpje van Mc Leod Health wordt duidelijk weergegeven hoe je kunt trainen met een theraband.

Op de website Sportzorg.nl kun je meer oefeningen vinden waarmee je je enkels kunt trainen.

Als je sterkere enkels wilt hebben dan moet je dus spierversterkende oefeningen doen die niet alleen essentieel zijn voor topsporter, maar voor iedereen. Het help je lichaam fit te houden en, zoals eerder aangegeven, de kans op blessures te verminderen.   

Succes met trainen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s