SPORTEN IN DE OCHTEND

Of je een uur gaat hardlopen, een lesje volgt in de gym of 20 minuten stretcht; bewegen in de ochtend is gezond. Uit onderzoek is gebleken dat ‘s ochtends sporten je metabolisme aanspoort; je verbranding wordt wakker geschud en blijft vervolgens de hele dag sneller werken. Tevens zijn je sportprestaties hoger, omdat je een ‘frisse geest’ hebt. Ook verhoogt een vroege sportsessie de afgifte van neurotransmitters in je zenuwcellen, dit maakt je gedurende de dag scherper en fitter.

Sporten in de ochtend…
… brengt je stofwisseling op gang en deze blijft vervolgens ook vele uren van de dag verhoogd. Je verbruikt dus automatisch meer calorieën;
… geeft je méér energie voor de komende dag;
… zorgt er vaak voor dat je overdag minder eet en gezondere voedselkeuzes maakt;
… verhoogt de mentale helderheid zoals uit onderzoek is gebleken. Gemiddeld houdt dit effect vier tot tien uur per dag aan.

Sporten in de morgenOm het jezelf makkelijk te maken, kun je er het beste voor zorgen dat je ‘s avonds alvast je sporttas klaarzet en je op tijd naar bed. Eet voordat je gaat sporten een kleine ontbijt zoals een banaan, want sporten op een lege maag kan ervoor zorgen dat je spierweefsel verliest. Een te groot ontbijt kan zorgen voor steken in je zij of misselijkheid. Eet achteraf een bakje yoghurt of een gekookt eitje op een cracker, zodat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Drink ook een glas water (eventueel met een theelepel appelazijn).

Het blijkt dat 90 % van de mensen die het volhouden om voortdurend aan lichaamsbeweging te doen, hiermee in de ochtend beginnen. Dus zet je wekker een uurtje eerder en start de dag fris met een goede sportsessie.

Sporten in de morgen(Bron foto’s: Nike & The North Face)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s