HAVERMOUT/CHOCOLADE KOEKJES

Net zoals veel mensen heb ik helaas ook wel eens een zoete snack attack. Ik probeer mijn drang naar suiker dan te bevredigen met rozijnen, mango of pure chocolade. Een ander alternatief zijn deze overheerlijke gluten-, suiker- en botervrije chocolade koekjes.

Ingrediënten:
130 gram havermout;
210 gram dadels (zonder pit);
120 gram 100% kokosboter;
115 gram pindakaas;
130 gram pure chocolade stukjes (78%);
Snufje zout;
Halve theelepel vanille extract.

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 190 graden;
– Maal de havermout met de keukenmachine fijn;
– Voeg de dadels, pindakaas, kokos, zout en vanille extract toe aan de gemalen havermout in de keukenmachine en mix het geheel fijn tot het koekjesdeeg is;
– Doe de deeg in een kom en meng het goed met je handen door. Voeg daarna de chocolade stukjes toe en meng dit er ook goed doorheen met je handen;
– Maak balletjes op een bakplaat en druk ze uiteindelijk plat zodat ze wat meer op een koekje gaan lijken;
– Zet de bakplaat in de oven en binnen 15 minuten zijn de koekjes klaar.

Makkelijk te maken dus en vaak nog lekkerder dan ‘koekgoed’ uit de supermarkt dat bomvol troep zit.

Snackse!

Havermout koekjes(Bron foto: familyfreshcooking.com en zoetekauwen.nl)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s