JUMP SQUAT

Dat de squat een  goede oefening is voor je billen is inmiddels wel bekend. Mocht je deze oefening dus helemaal onder controle hebben, dan kun hem een tandje zwaarder gaan doen in de vorm van een jump squat. Bij deze oefening voeg je een sprong toe aan de gebruikelijke beweging. Doe je de oefening thuis,  waarschuw dan wel even je onderburen, want de oefening kan behoorlijk wat lawaai maken.

jump squatDe uitvoering.
Plaats je voeten schouderbreedte en maak een voor jou zo diep mogelijke squat. Dit is belangrijk omdat dan de spier over de gehele lengte sterker wordt. Vergeet niet je core goed aan te spannen en spring vervolgens explosief omhoog.
Om meer hoogte te kunnen maken is het van groot belang om je armen mee omhoog te brengen tijdens je sprong. Laat de zwaartekracht haar werk doen en je zult weer met beide benen op de grond landen. Tijdens de landing zorg je ervoor dat je weer in de squat positie terecht komt.
Let goed op dat je je hele voet gebruikt bij de sprong en niet alleen je tenen, probeer zachtjes te landen en zorg ervoor dat je schouders bij de landing niet voorbij je tenen komen want dat kan een vervelende rug blessure opleveren.

In het begin kun je gaan voor 3 keer 10 tot 15 herhalingen. Mocht dit goed gaan, dan kun je ervoor kiezen om jezelf zwaarder te maken door bijvoorbeeld een dumbells van twee kilo in iedere hand te houden. Je kunt ook je timer op 60 seconden zetten en deze minuut volmaken met jump squats. Neem  40 seconden rust en herhaal dit nog eens twee keer.

Na een aantal keren goed gesprongen te hebben is de verzuring nabij. Even doorzetten, want met deze oefening ontwikkel je veel explosieve kracht en een atletisch figuur. Voeg de oefening toe aan je dagelijkse routine en jouw billen work out is check.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s