ZALIG KERSTFEEST

De kerstdagen staan voor de deur; dit zijn vaak dagen vol eten, drinken en gezelligheid. Uiteraard moet je hier optimaal van genieten, maar toch wil ik je wel deze zes last minute tips meegeven om aan de kerstdagen geen schuldgevoel over te houden.

1. Eet niet te veel snacks zoals kerstkransjes, chocolade, kaasjes en spijsbrood. Het is niet nodig en ze zitten bomvol calorieën en suikers. Heb je toch trek in zo’n Christmas snack, neem er dan 1 en niet gelijk het hele schaaltje. Ondanks dat het feest is, betekend het niet dat je de hele dag ongezond kan eten;
2. Probeer meer groente te eten dan bijvoorbeeld aardappels. Vermijd ook vette sausen;
3. Drink naast je glaasje wijn ook genoeg water om een kater te voorkomen. Als je er een schijf citroen aan toevoegt, dan doet dit ook nog eens wonderen voor je spijsvertering en ondersteunt het je lever om alle gifstoffen makkelijker te verwerken. Probeer uiteraard niet teveel alcohol te drinken, want naast het feit dat dit niet erg gezond is,  zorgt alcohol er ook voor dat  je lichaam vocht vasthoudt, omdat het een uitdrogend effect heeft. Hierdoor blaast je buik op en heb je een vol (lees: dik) gevoel;
4. Eet rustig, geniet van je eten en stop met eten als je vol zit;
5. Probeer veel te bewegen tijdens de feestdagen. Maak een lange wandeling, dans in de woonkamer of houd je aan je dagelijks normale sport routine.

Verder rest het mij alleen nog om je een zalig kerstfeest toe te wensen…
MERRY CHRISTMAS.

Groetjes Raymond!

Twinkle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s