HAPPY NEW YEAR

Het is alweer de laatste dag van 2013. Hopelijk was het voor jou net zo’n mooi jaar als dat het voor mij was. Vanavond al proostend  2014 in en morgen met een kater wakker worden. Vanaf 2 januari pak ik mijn strakke training en gezonde eet routine weer op, maar vandaag en morgen ga ik nog even genieten van al dat lekkers. Hierbij dus een aantal inspiratie foto’s voor het ultieme ‘katervoer’ en een paar gezonde tips om het ellendige gevoel te minimaliseren.  Cheers vanavond en alvast een fantastisch 2014.

Croissant met ei– Water is goed tegen de nadorst, het activeert de stofwisseling en levert mineralen zoals magnesium. – Eet eieren, want de eierdooier bevat veel n-acetyl-Cysteine (NAC). Dit is een aminozuur dat helpt om de toxine die uit alcohol en tabaksrook komt te verdrijven. Een rauw ei is het best, maar dit moet je wel kunnen uiteraard. Wordt je al misselijk bij de gedachte.. kook dan een eitje en eet het met wat zout en peper op toast.

broodje gerookte zalm– Drink Ginseng of groene thee. Het zorgt ervoor dat je lichaam van voldoende vocht wordt voorzien plus het werkt oppeppend. – Een flinke scheut honing in je thee of op een geroosterd broodje bevordert, als natuurlijke suiker, een snellere afbraak van alcohol en herstelt de bloedsuikerspiegel die na een avondje drinken erg laag is.

Avocado sandwich– Vitaminen helpen bij het herstel van je lichaam na een goede avond drinken. Neem voor het slapen gaan een 2 grote glazen water, een multivitamine en extra Vitamine B (breekt alcohol af) en je zult je de volgende dag niet al te beroerd voelen. – Eet een banaan, want die zijn niet belastend voor je maag en houden je bloedsuiker op peil. Bananen bevatten ook heel wat kalium, een mineraal dat we verliezen als we alcohol drinken. Fruit is uiteraard sowieso gezonder om te eten dan een vette snack, want fructose helpt je lichaam bij de afbraak van alcohol.

artichoke– Gerookte zalm en een avocado bevatten veel omega-3 vetzuren die helpen hydrateren en de alcohol af te breken. – Verse, maar ook ingemaakte artisjokken staan er om bekend dat ze de spijsvertering helpen verbeteren. Ook helpen ze misselijkheid verdwijnen. Een gezonde salade met artisjok of verse artisjokken verwerkt in een gerecht (of lekker de blaadjes uitzuigen of ze dippen in een sausje) de volgende dag zorgt ervoor dat het lijf sneller de oude is.

HNY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s