HOE REAGEREN JOUW HERSENEN OP SUIKER?

Dat suiker slecht is voor je tanden en kan bijdragen aan het ontstaan van overgewicht is algemeen bekend, maar weet je ook hoe verslavend suiker werkt? Dr. Nicole Avena heeft op TED.com een animatie geplaatst met daarin een duidelijke uitleg over hoe jouw hersenen reageren op suiker. Ondanks dat ik goed op de hoogte ben van het effect van suiker op het menselijk lichaam, is deze video een eye opener voor mij om er nog bewuster voor te kiezen om bepaalde producten te laten staan in de supermarkt.

Heeft deze video jou overtuigd om suikervrij te eten of in ieder geval minder suiker toe te voegen aan jouw daily diet, neem dan eens een kijkje op de website van Carola van Bemmelen (www.sugarchallenge.nl). Carola geeft interessante tips, verkoopt makkelijk leesbare boeken en heeft haalbare programma’s samengesteld om suikervrij door het leven te gaan.

Groetjes Raymond

Suiker(Bron film: ed.ted.com)
(Bron foto: platedstories.ch)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s