GOEDGEVULDE VEGETARISCHE SOEP

Met dit koudere weer vind ik het heerlijk om in de middag een warme soep te eten als lunch. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het soort ‘goedgevulde soepen‘, waardoor ik een paar uur goed vol zit. Onderstaand tref je het recept aan van een witte bonen/groentesoep.

Goedgevulde soepIngrediënten:
1 eetlepel extra vergine olijfolie;
1 middelgrote ui, in blokjes gesneden;
5-6 grote rijpe tomaten, in blokjes gesneden;
3 wortels, in plakjes;
3 teentjes knoflook, uitgeperst;
1 kleine courgette, in blokjes gesneden;
2 kopjes witte bonen uit blik;
2-3 grote bladeren snijbiet, in reepjes gesneden;
6-8 kopjes biologische kippenbouillon.

Bereidingswijze:
– Verhit de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Bak het geheel tot de uien zacht zijn;
– Voeg de wortelen en knoflook toe en na een minuut of drie de in blokjes gesneden tomaten en de kopjes bouillon;
– Kook het geheel tot de wortels gaar zijn;
– Voeg de courgette toe en laat het geheel nog 5 minuten verder sudderen;
– Voeg vervolgens de de bonen en snijbiet toe en laat de gezonde inhoud van de pan nog 12 minuten sudderen;
– Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.

Als je niet genoeg hebt aan de soep, kun je er uiteraard een snee brood bij eten.

Succes met het maken van deze goedgevulde en vullende soep. Eetse!

Goedgevulde bonensoep(Bron foto en recept: petitelefant.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s