SURFSET FITNESS

Surfen in de gym? TOP!!! Dat was mijn reactie toen ik op het lesrooster van de sportschool SURFSET ® fitness zag staan. De surf specifieke bewegingen en traditionele fitness oefening op het board zijn namelijk ontworpen om de core en alle spieren door het gehele lichaam te shockeren, waardoor je uiteindelijk een lean surfers body krijgt.

STEPHANIE GILMORE SURFINGMet bovenstaande foto van surfheldin Stephanie Gilmore in mijn achterhoofd, sta ik vol goede moed, op een willekeurige dinsdagavond, wankelend op een surfplank met rubberen ballen (ofzoiets) eronder. Wankelend ja, want blijkbaar is mijn balans niet zo goed als ik dacht (en dat na al die pilates lessen). Een kort moment moet ik denken aan mijn mede surfgenoot, die twee minuten voor de les doodleuk zegt dat ik vast niet blijf staan in het begin, maar dat het op het einde van de les ongetwijfeld wel lukt. Ok thanks voor deze bemoedigende woorden.

Hyperactieve leraar Tijme gaat gelijk goed van start. Even inlopen op de plaats, jumping jacks en wat rek en strekwerk later is het tijd voor de ‘echte’ oefeningen op het board. “Zoek de balans op 1 been en strek je andere been naar achter”, commandeert Tijme. Euhm ok … hoe doe ik dat precies, want dat staan op één been lukt nog niet helemaal. “Focus op 1 punt”, roept de groep in koor. Whatever!

surfset board

De lessen zijn verdeeld in vier programma’s: Balance (stabiliteit en balans – yoga geïnspireerd), Burn (vetverbranding – hiit), Build (spiermassa – kracht) en Blend (een combinatie van de andere 3). Uiteraard doen we vandaag burn.  Zweten, zweten, zweten is Tijme zijn motto. Onder het genot van cool surfers music werken we een programma af, dat bestaat uit twee circuits en een core momentje. Alle oefeningen, zoals squats en lunges, worden uitgevoerd op het board. Een erg pittige les, maar door het speelse effect van de surfplank heb ik helemaal niet in de gaten dat het uur alweer bijna voorbij is. En warempel … aan het einde van de les kan ik mijn balans houden als ik op 1 been ga staan. Ik ben om!

Check de website van SURFSET ® Nederland waar je bij jou in de buurt een lesje kunt volgen.

Have fun!

Groetjes Daisy

surfers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s