DOLLE DONDERDAG – STICKY CHICKEN & BLUE CHEESE DIP

Iedere donderdag deel ik, Jade, een cheat recept met jou. Niet altijd even light, but hey who cares! Happy dolle donderdag.
Sticky Chicken & Blue Cheese: dit recept deel ik heel graag met jullie.
Letterlijk en figuurlijk; finger lickin’ good!
Sticky ChickenIngrediënten sticky chicken
15 kippenpootjes of kipvleugeltjes (mijn voorkeur gaat uit naar de kleine vleugelvariant, dat een goed snack formaat heeft)
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels honing
5 takjes tijm (alleen de blaadjes)
2 eetlepels olijfolie
Ingrediënten blue cheese dip
1 stuk pittige blauwe kaas
1 klein bakje sour cream
1 eetlepel mayonaise
Crudités (vers gesneden rauwe groenten, zoals komkommer) passen ook heel goed bij de dip!
Bereidingingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 graden;
– Meng de ingrediënten van de marinade in een grote kom en doe de kippenpootjes erin;
– Roer de kip goed door de marinade en verdeel het over een grote ovenschaal;
– Zet deze in de oven met de timer op 20 minuten en draai de pootjes/vleugels om, zodat ze overal goud, sticky en bruin zijn. Ze moeten in totaal rond de 50 minuten in de oven braden.
En dan nu…. DE saus. Samen met de kip is het een match made in heaven. Roer de sour cream en mayonaise door elkaar en brokkel daar de pittige blauwe kaas (Gorgonzola, Blue Stilton) doorheen. Daarna direct afdekken en koud zetten… eigenlijk alleen, omdat je nog iets over wilt houden voor als de kip klaar is.
Geniet!
Groetjes Jade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s