DE LIGHT PANNENKOEK

Pannenkoeken! Iets wat ik heel lekker vind, maar niet vaak eet vanwege de hoeveelheid calorieën per hap. Als alternatief voor de klassieke pannenkoek maak ik wel eens een light versie. Dit kan door middel van bijvoorbeeld boekweit te gebruiken, maar ik houd het simpel met een paar makkelijke ingrediënten:
1 rijpe banaan;
2 eieren;
1 theelepel kaneel;
Kokosolie.

PannenkoekPrak de banaan in een schaal en doe vervolgens de eieren en kaneel erbij. Roer het geheel tot 1 vloeibare massa. Verwarm de olie in de pan en giet er beslag bij (net zoals een normale pannenkoek). Bak het pannenkoekje aan twee kanten mooi bruin en voilà.. de light versie van de pannenkoek is klaar. De banaan geeft de pannenkoek een zoete smaak, waardoor suiker achterwege gelaten kan worden. Uiteraard kun je de pannenkoek wel beleggen met bijvoorbeeld blauwe besjes, amandelschijfjes, kokosrasp of granaatappel. Als je hem nog niet zoet genoeg vindt, gebruik dan bijvoorbeeld ahorn siroop in plaats van stroop of stevia in plaats van suiker. Deze snack is door het hoge gehalte aan eiwitten ook erg geschikt als bite na een zware training.

Succes met maken en eetse.
Groetjes Daisy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s