DOLLE DONDERDAG – CAESAR CHEATER SALAD

Iedere donderdag deel ik, Jade,  een cheat recept met jou. Niet altijd even light, but hey who cares! Happy dolle donderdag.

Salade een cheat? Tja, wel hoe ik hem maak natuurlijk. In een echte caesar gaat geen mayonaise, maar wel in die van mij wel en dat maakt ‘m wat mij betreft nog lekkerder!

Caesar Salad van JadeIngrediënten
Romeinse sla (kleine kroppen, ongeveer 2 per persoon)
1 piepkuiken per persoon (of gewone kip) voor on the side. Piepkuikentjes van de markt zijn heerlijk, makkelijk te bereiden en onwijs lekker!

Ingrediënten dressing
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel grove mosterd
3 eetlepels mayonaise (DL citroen is een favorietje!)
Twee eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
4 x ansjovis filet (fijngesneden)
Zwarte peper

Uiteraard zijn er ook nog de extraatjes die de salade echt afmaken. De ‘cheating’ opties:
Parmezaankoekje
Zet een anti-aanbakpan op het vuur, zonder olie of boter en wacht tot deze heet is. Strooi de parmezaan kaas in de pan en zorg ervoor dat het bij elkaar blijft. Na een tijdje smelt de kaas en vormt het tot een ‘koekje’. Schep de koekjes voorzichtig uit de pan en laat ze hard worden op keukenpapier.
Knofloofcroutons
Snijd oud brood in stukjes en besmeer dit met verse, uitgeperste knoflook en olijfolie (extra vergine). Leg de stukjes vervolgens voor 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (houd het even in de gaten en draai ze om als het nodig is).
Pancetta
Hopelijk is iedereen het er over eens dat dit toch wel het lekkerste spek ooit is! Uitbakken en kruimelen over de salade.

Bereiding
Laat de piepkuiken een uur in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken, voordat je aan de salade begint. De dressing kan ik niet makkelijker voor je maken en waarschijnlijk heb je het grootste gedeelte van de ingrediënten al standaard in huis; mix de olijfolie, grove mosterd, mayonaise en parmezaanse kaas, wat peper en twee ansjovisfilets (fijngesneden) in een kom. Meng de grof gesneden Romeinse sla met de dressing en maak er een gezellige berg van op een grote plank. Ansjovis, parmezaankoekjes, knoflookkoekjes en/of pancetta on top. Kuiken ernaast en there you go!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s