BOERENKOOL SALADE MET AMANDELEN

Zoals je in het artikel ‘de hype rondom boerenkool‘ hebt kunnen lezen, is boerenkool een gezonde groente vol vezels, vitaminen en mineralen en antioxidanten. Je kunt de groene groente op veel verschillende manieren eten. In een stampot, als chips of in een salade. Onderstaand het recept voor een heerlijk frisse, zeer gezonde en vullende salade.

Boerenkool saladeIngrediënten
1 kilo boerenkool, fijn gesneden;
1/2 kopje gemalen amandelen (ongeveer 2,5 gram);
2 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels sherry-azijn;
1 eetlepel fijngesneden sjalot;
2 theelepels honing;
3/4 theelepel zeezout;
1/2 theelepel sesamolie;
zwarte peper;
Parmezaanse kaas (of een andere harde, pittige kaas).

Bereidingswijze
Meng in een grote schaal de boerenkool en amandelen. Mix in een andere schaal de olijfolie, azijn, sjalotten, honing, zout, sesamolie en zwarte peper. Giet de saus over de salade en breng naar smaak de parmezaanse kaas aan. Serveer het geheel in een mooie schaal of diep bord.

Eet smakelijk!

boerenkool salade met amandelen(Bron foto: Marc Matsumoto)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s