SPORT EN SUPPORT – NORA PONSE

Sporten en supporten; wat een geweldige combinatie is dat. Steeds vaker hoor of lees je dat mensen door middel van een sportieve activiteit geld ophalen voor een goed doel. Model en kunstenares Nora Ponse (26) is zo’n persoon; zij sport en support stichting Huis Aan Het Water. Nu zijn wij natuurlijk erg benieuwd wat haar drijfveer is en waarom zij deze stichting heeft gekozen. Wat gaat ze doen en welke voorbereidingen zijn er getroffen? Nora het woord is aan jou…

IMG_7997

NORA – Kanker. Wie kent er niet iemand die kanker heeft (gehad) of er zelfs aan overleden is?

Een paar maanden geleden vroeg een goede vriendin mij of ik wilde helpen geld op te halen voor de stichting Huis Aan Het Water. Nu ben ik niet echt een persoon die aan veel goede doelen geld geeft of zich erg geroepen voelt om aan allerlei acties mee te doen. Eerlijk gezegd doneer ik alleen aan het Wereld Natuur Fonds en dat is enkel, omdat ik onder peer pressure van een schoolvriendinnetje daartoe werd gedwongen.

Maar stichting Huis Aan Het Water ken ik. Ik ken de mensen die het hebben opgezet en ik heb bewondering voor het werk dat zij doen. Deze stichting biedt in een prachtig huis aan het water behandelingen aan die kankerpatiënten hard nodig hebben, maar niet vanzelfsprekend krijgen naast hun medische behandelingen. Zo is er psychologische zorg, fysiotherapie en zijn er coaching programma’s voor (ex)patiënten die weer willen gaan werken. Zoals de stichting op haar website vermeldt ‘staat de kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten centraal en als het echt waar is dat één op de drie mensen kanker krijgt (Wereld Kanker Onderzoek Fonds), dan wil ik dat plekken zoals Huis aan het Water blijven bestaan.

Om geld op te halen hebben de stichting Grootverzet Tegen Kanker en het KWF georganiseerd dat wij de Mont Ventoux gaan beklimmen. Is dat niet die beruchte etappe in de ronde van Frankrijk? Ja. Het is die oneindig steile berg die ook wel ‘De Kale Berg’ wordt genoemd. De route die we nemen is ongeveer 25 kilometer lang met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,5%. Het is er kaal en grijs en het kan er daarom erg hard waaien.

Donderdag 4 september 2014 zal ik de route doen. Gelukkig ben ik tamelijk fit, doordat ik in shape moet zijn voor mijn werk. Ik probeer me nu extra goed voor te bereiden door veel cardio te doen, de hometrainer is mijn absolute favoriet, maar hardlopen is ook een goede voorbereiding. Bovendien is het afleggen van lange afstanden me niet vreemd. Ik heb jarenlang van Amsterdam naar Utrecht gefietst tijdens mijn studie en ieder jaar fiets ik met mijn vader naar Frankrijk.

Help jij mee dit goede doel te steunen met een financiële bijdrage?

Nora Ponse

Wil jij Nora haar donatie vergroten en deze fantastische stichting steunen, dan kun je geld storten via: http://www.grootverzettegenkanker.nl/deelnemers-2014/NoraPonse/  Let op: Wees er wel snel bij, want aanstaande donderdag start Nora met de klim.

> Ben of ken jij iemand die ook een goed doel support door middel van een sportieve daad en wil jij dit onder de aandacht brengen via de website, stuur dan een mailtje naar bodyandberries@gmail.com.

Nora Ponse trainen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s