DOLLE DONDERDAG – SPARERIBS MET HOISIN

Iedere donderdag deel ik, Jade,  een cheat recept met jou. Niet altijd even light, but hey who cares! Happy dolle donderdag.

Ik heb een cheat-restaurant en dat is Julius Bar&Grill in Amsterdam. Terwijl je er ook een mooi visje of gamba’s van de grill met de allerlekkerste Master chef salade kunt eten, bestel ik natuurlijk weer de spareribs met onion rings. Ben je niet in de buurt bij Julius Bar&Grill, dan kun je spareribs natuurlijk ook thuis kunt maken. Hierbij het recept van mijn favoriete versie.

Trouwens… barbecueën is niet alleen iets voor de zomer. Vind een bedekt plekje waar je lekker kunt grillen. Het geeft zoveel meer smaak aan de gerechten, daar mag je best wat extra moeite voor doen.

Spareribs

Ingrediënten (voor vier personen):
80 ml hoisinsaus (te koop bij de supermarkt)
80 ml oestersaus
30 ml sojasaus
Snufje zout
30 ml Shaoxing wijn (of droge sherry)
30 ml honing
10 gram gember, geraspt
1 teen knoflook, geraspt
5 ml sesamolie
4 matten spareribs (met goed wat vlees op de botten!)

Bereidingswijze:
– 
Meng alle ingrediënten met elkaar en marineer hier de spareribs in voor 24 uur. Laat het vervolgens uitlekken en bewaar de marinade;
– Stoom de spareribs in 20 minuten gaar in een stoompan en laat ze vervolgens afkoelen;
– Barbecue de spareribs op een medium gestookte barbecue (190 graden) om en om tot ze warm en krokant zijn met een kerntemperatuur van 70 graden (lastig te meten met dunne spareribs, dus koop echt dikke!). Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade;
– Als de spareribs mooi krokant zijn, kun je ze van de barbaceu halen en voor de laatste keer bestrijken met de marinade. Klaar!

Serveer de spareribs enkel met een lekkere saus of met bijvoorbeeld friet en een salade.
Eet smakelijk.

Jade.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s