WORK OUT WOENSDAG – THE SLEDGEHAMMER

The sledgehammer klinkt als een horrorfilm en dat is het ook wel een beetje. Een sledgehammer is een hamer die vaak gebruikt wordt in de bouw voor het slopen van muren en breken van beton! Een behoorlijk stevig stuk gereedschap dat jouw lichaam een flinke opdonder geeft. The sledgehammer work out (ook wel sledgehammer swing genoemd) is een klassieke oefening en wordt gebruikt in combinatie met een grote rubberen band om de impact te absorberen en om wrijving te voorkomen. Het is een pittige total body work out waarbij de focus voornamelijk ligt op de core, maar ook jouw armen, schouders en rug worden goed getraind. Door het doen van de oefening krijg je meer grip, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en explosieve kracht.

Ondanks dat het een pittige exercise is, is de oefening niet ingewikkeld in de uitvoering. Je gaat namelijk met ongeveer 2 meter afstand voor de band staan, in gespreide houding, met de hamer in je handen. Als je rechtshandig bent, dan moet je linkerhand onderop en andersom. Je tilt de hamer boven het lichaam en vervolgens sla je zo hard je kunt met de hamer op de band. Pas wel op dat je geen grip verliest en de hamer door de gym slingert.

> Als je dan oefening thuis wilt doen en je hebt geen band, dan kun je op een oud kussen of dekbed slaan.

Je hebt meerdere variaties van de sledgehammer swing, want je kunt ook naar links of rechts slaan om jouw schuine buikspieren te trainen.

Sledge HammerCircuit:
15 x naar rechts slaan;
15 x naar links slaan;
15 x in het midden slaan;
Herhaal 4 x met 15 seconden rust tussen de rondes.

Voeg de oefening toe aan jouw bestaande hiit of combineer het met bijvoorbeeld de kettlebel en burpees voor een pittige total body work out!
Succes en als je vragen hebt, dan hoor ik het graag.

Groetjes Raymond

(Bron foto: Nike.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s