LICHAAMSVET VERLIEZEN / SPIERMASSA BEHOUDEN

Als mensen een paar kilo willen afvallen, dan zijn dat vaak de vette kilo’s, want je spieren wil je uiteraard graag behouden. Een spier is een actief weefsel op een plaats in je lichaam waar het vet wordt verbrand. Spieren zijn hierdoor van groot belang bij het verbranden van vet en zorgen daarnaast ook voor de vorm van je lichaam.

Jouw vetpercentage wordt bepaald door de hoeveelheid calorieën die je inneemt en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt per dag. Om vet te verbranden is het een feit dat je calorie-inname minder moet zijn, dan je wat je verbrand. Uiteraard moet je jezelf niet gaan uithongeren en is een dieet met hoogwaardige, voedzame producten van belang. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijt van havermout, lunch met een goedgevulde salade en een stuk vette vis als diner. Tussendoor kun je een eitje, een rijstwafel, een stuk fruit of een andere gezonde snack eten. Probeer geraffineerde suikers te vermijden en bijvoorbeeld alleen whole foods te eten.

Met de juiste voeding kom je erg ver, maar het verbranden van extra calorieën doe je natuurlijk door te sporten. Om spierverlies te voorkomen, is het belangrijk om te focussen op krachttraining en minder op cardio. Spieropbouw zorgt ervoor dat er meer vetmassa wordt verbrand. Maak voor jezelf een circuit, waarbij je jouw gehele lichaam traint. Oefeningen die je in jouw circuit kunt verwerken zijn bijvoorbeeld squats, burpees, deadmill sprints en planken . Allemaal krachtoefeningen, waarmee  jij jou spieren goed wakker schut.

> Kijk onder het kopje Exercises voor nog meer oefeningen.

Resumé: Om vetmassa, zonder spiermassa, te verliezen kun je dus het best een calorie beperkt dieet combineren met krachttraining. Kom je er zelf niet uit, dan kun je uiteraard contact met me opnemen. Schrijf een mailtje met daarin jouw vragen en dan stuur ik jou zo snel mogelijk een antwoord.

Groetjes Raymond

Serena Williams for Nike

(Foto: Serena Williams voor Nike)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s