DAILY ROUTINE VAN ANNE-KAISA FABER

Voor de rubriek Daily Routine voelden wij deze week Cosmopolitan’s Beauty Director Anne-Kaisa Faber aan de tand. Sporten zit bij haar in het bloed, maar hoe combineert zij dat met een bomvolle agenda? Wij zijn benieuwd naar haar routine.

Anne Kaisa FaberHoe ziet jouw sport routine eruit?
Twee keer in de week probeer ik ‘s morgens in de gym een circuit training te doen of volg ik in de avond een dans- of pilatesles. De fanatieke sport focus dat ik vroeger had, heb ik nu veel minder. Eerder volgde ik zelfs een sportopleiding, (gaf ik) veel danstrainingen en sportte ik zo’n vijf uur per dag. Met mijn volle agenda nu, vind ik mijn fiets als dagelijks vervoermiddel en twee uur per week sporten al oké. Eenmaal in de gym voel ik mij weer helemaal op m’n plek.

Wat is jouw favoriete work out en aan welke oefening heb je een hekel?
Ik hou van muziek en van dansen of van een training met een competitie element – elkaar pushen en uitdagen maakt zelfs een eentonige oefening weer leuk. Hardlopen vind ik wat saai, tenzij de locatie weer te gek is; door het centrum van Stockholm of langs de kustlijn van Sydney vond ik weer fantastisch.

Wat draag jij het liefst tijdens een sporten?
Meestal draag ik Nike en dan het liefste een zwarte outfit met felle sneakers, maar het belangrijkste is de stof en of het model goed zit.

Nike outfit AKFHoe ziet jouw gemiddelde week eruit qua voeding?
De dag start ik pas echt goed met een ontbijt; doordeweeks rijstemelk met havermout of yoghurt met zaden en fruit. Op de redactie is mijn lunch vaak een broodje met tomaat en avocado. ‘s Avonds tijd maken voor warm eten vind ik belangrijk. Je kan mij heel blij maken met een goed gevulde groente lasagne of een spicy diner met rijst, groente en kip. In het weekend mag het allemaal wat uitgebreider. Overdag lekker brunchen met een gepocheerd ei en een glas verse sap en mijn favoriete avond uit is nog altijd lekker lang tafelen, goed en mooi opgediend eten en een lekker glas wijn.

Lunch AKFWat is jouw favoriete cheat?
Mijn absolute quilty pleasure is kaas, chips of een goed glas wijn. Te lekker! Ik heb het altijd in huis en als ik het eet of drink, geniet ik er vol van.

Heb jij een sport- of voedingstip die je wilt delen?
Jezelf een streng dieet voorschrijven laat alleen maar hunkeren en een strikt sport regime geeft stress. Ik eet daarom drie goede en vooral lekkere maaltijden per dag, drink veel water, snack minimaal, sport wanneer er tijd is en vooral niet te streng zijn, want pas dan kan je er echt van genieten.

Hi Anne-Kaisa, bedankt voor het delen van jouw fijne tips & tricks! Jouw sportroutine ziet er goed uit. De combinatie van een pittige circuit training en pilates, zorgt ervoor dat je zowel jouw lange als korte spiergroepen traint. Wat een heerlijk ‘broodje energie’ eet jij voor lunch. Daar kun je wel een paar uur mee vooruit. Wil je van jouw chips-cheat een superfood snack maken, probeer dan eens courgette chips of boerenkool chips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s