SUIKERVRIJE GRANOLA

Je eigen granola/muesli maken is super makkelijk en het ook nog eens gezonder en goedkoper dan de versie in de supermarkt.
Dit is wat je nodig hebt:
4 kopjes ouderwetse havermout;
½ kopjes rauwe geschaafde amandelen;
1 kopje pecannoten, in stukje gehakt;
1 theelepel zeezout in fijne korrels;
¼ theelepel kaneel;
¼ theelepel gemberpoeder;
½ kopje gesmolten kokosolie;
¾ theelepel vanille, gehakt;
½ kop gedroogde abrikozen, fijn gehakt;
¼ kop gedroogde en fijngehakte cranberry’s, rozijnen of krenten.

Suikervrije granolaVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de noten, zout, kaneel en gemalen gember in een grote komen roer het door elkaar. Voeg vervolgens de olie, honing of ahornsiroop en vanille toe en mix het geheel. Verdeel het mensel gelijkmatig over de bakplaat en bak de granola binnen 25 minuten goudbruin. Halverwege even roeren en de boel goed in de gaten houden, want het kan snel te bruin worden. Laat de granola goed afkoelen, voordat je het fruit toevoegt.

Eet de granola met magere kwark, wat verse blauwe bessen en pompoenpitten of los als crispy snack tussendoor.

> Bewaar de granola in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur, dan blijft het zeker 2 weken goed. Het is ook mogelijk om het in de vriezer te bewaren, dan blijft het wel 2 tot 3 maanden goed.

Eetse!

Granola 2(Bron foto: cookieandkate.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s