DOLLE DONDERDAG – TARTE TARTIN

Iedere donderdag deel ik, Jade,  een cheat recept met jou. Niet altijd even light, but hey who cares! Happy dolle donderdag.

Met appel, perzik, peer… iedereen kent wel een tarte tatin variant! Ik probeerde er afgelopen week één met banaan and he is here to stay! Het is een beetje Frankrijk met een Surinaamse vulling.

Banana Tarte Tartin Jade 2Ingredienten;
150 gram suiker;
60 gram boter;
4 bananen, gepeld en door de lengte gesneden;
1 rol bladerdeeg;
1 bakblik (rond of vierkant);
Handschoenen en theedoeken – het is heel belangrijk dat je zo veilig mogelijk dit dessert maakt. Hete karamel kan nare brandplekken geven!

– Verwarm de oven voor op 180 graden;
– Smelt de boter in het bakblik op het gasfornuis. Zodra deze gesmolten is, gooi dan alle suiker erbij. Het is nogal wat, i know!
– Meng dit op laag vuur en laat het daarna rusten, totdat het gaat karameliseren. Het kan even duren dus heb geduld. Zodra het verbrand kan je het namelijk direct weggooien;
– Als het mengsel karamel is geworden, dan leg je VOORZICHTIG de bananen erin. Doe dit met een klem, zodat je geen spetters op je handen krijgt;
– Rasp daarna sinaasappelschil over de bananen heen en bedek alles met op maat gesneden bladerdeeg. Lekker instoppen alsof je ze in bed legt! – Het geheel mag nu 20 minuten in de oven en voila!

> Wil je een andere variatie maken, dan kan dat met bijvoorbeeld peer/tijm of ananas/verse rode peper!

Eetse.

Banana Tarte Tartin Jade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s