DAILY ROUTINE VAN JOSJE VAN HAGEN

Josje van Hagen is als eigenaresse van het allround boekings-, productie en entertainmentbureau Showpony Productions altijd in de weer. Ondanks haar drukke baan, maak Josje ieder dag een uurtje tijd vrij om te sporten. Hierdoor is ze in een korte periode 20(!!) kilo afgevallen en blijft ze nu op haar streefgewicht. Wouw. Wij zijn benieuwd en vroegen Josje naar haar dagelijke routine…

Josje van Hagen

Hoe ziet jouw sport routine eruit?
Elke doordeweekse dag vind je mij tussen 07:00 en 08:00 in het park. Ik train vijf dagen in de week met mijn life saver genaamd Reimar de Hoop. Reimar is de beste trainer voor mij, want hij wat ik dagelijks doe en veroordeelt mij niet als ik een keertje iets wat vermoeider ben door de drukte van mijn bedrijf.

Wat is jouw favoriete work out en aan welke oefening heb je een hekel?
Wow…dat vind ik best lastig. Wij doen zoveel verschillende work outs per week en juist die diversiteit houdt mij geboeid. Ik heb een jaar lang hard gelopen en getraind voor de Dam tot Damloop. Op een gegeven moment zat ik op 33 kilometer wat ik rende per training en ik vond dat hardlopen helemaal te gek! Toen ik eenmaal de Dam tot Damloop had gelopen, kreeg ik er ineens zo intens schoon genoeg van al die kilometers. Ik kreeg het er niet meer uitgeperst. Toen heb ik samen met mijn trainer mijn hele schema omgegooid, zodat ik wel bleef hardlopen, maar niet meer zo dusdanig veel dat het me tegen ging staan.

Favoriet is trainen met een heel lang touw wat je heen en weer gooit en slingert (red.: de battle rope). Het maakt mij zo boos, dat ik alles eruit gooi wat erin zit. Een “spel” element in mijn training werkt voor mij perfect. Ik haat conditie training, suïcides…mega pleh, maar toch hou ik er ook weer van, zeker als ik merk dat mijn conditie omhoog schiet. Maar man oh man, tijdens de conditie training ben ik aan het schelden.

Josje en ReimarWat draag jij het liefst tijdens het sporten?
Het liefste draag ik een legging met daaroverheen nog een kort sportbroekje, een top of t-shirt, afhankelijk van het weer. Mijn schoenen zijn van Asics, ik zweer bij dit merk als het om sportschoenen gaat. Verder verschilt het een beetje, ik heb veel tops van Nike, leggings van Asics en shirts van Bjorn Borg. Ik sport om 07:00 in de ochtend en ik kan je vertellen; je ziet er dan never knap uit, hahahahaaaaaa!

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit qua voeding?
Doordeweeks start ik met sporten, daarna drink ik mijn eiwitshake en neem ik mijn aanvullende vitamines. Koffie erin en good to go. Gedurende de werkweek let ik op dat ik niet of zo min mogelijk koolhydraten eet, voor mijn lijffie werkt dit het beste. In het weekend is het feest en laat ik alles even gaan. Ik leef eigenlijk 80/20. 80 procent gezond en 20 procent knal ik alles naar binnen waar ik zin in heb.

In totaal ben ik 20 kilo afgevallen en om dat te bereiken, heb ik me wel echt 6 maanden moeten houden aan een voedingsschema inclusief intensieve training. Door te blijven sporten en af en toe mijn voedingsschema er weer eens bij te pakken, blijf ik nu op gewicht en behoud ik dezelfde broekmaat.

JVHHeb jij een sport- of voedingstip die je wilt delen?
Let voor 80% van je tijd op wat je naar binnen gooit, en laat die overige 20% dan ook helemaal los. Je moet af en toe uit de ban springen om het voor jezelf leuk te houden. Blijf sporten, ga niet bij de pakken neerzitten als het een dag even een keer niet lukt, geef niet op en houd voldoende diversiteit in je sporten, zodat je een blij mens blijft!

Wat is jouw favoriete cheat?
Gedeelde nummer 1;  pizza en bubbels. Ik zou niet kunnen kiezen tussen die twee. Im a sucker for pizza & champagne.

Champagne en pizzaBedankt Josje voor het delen van jouw sport- en voedingsrituelen. Complimenten dat je zoveel kilo’s van je af hebt weten te schudden op een gezonde manier. Jouw 80/20 regel is helemaal top. Je kunt dan toegeven aan jouw cheats zonder je schuldig te hoeven voelen. Probeer eens de groentenpizza als je zin hebt in pizza tijdens je gezonde dagen. Groetjes Raymond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s