TOTAL BODY CIRCUIT

Het is tijd voor een pittige total body circuit! Naast dat je jouw body in shape brengt/ houdt, is het ook een uitstekende manier om je mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel Circuit Training bestaat een circuit training uit een aantal oefeningen met een korte rustperiode tussen de oefeningen in. Elke oefening wordt uitgevoerd voor een bepaald aantal herhalingen of voor een bepaalde tijd.  Tijdens een circuittraining kun je het beste oefeningen toevoegen waar je verschillende spiergroepen mee traint, zodat je een total body work out doet. Uiteraard kun je ook een circuit uitvoeren gericht op 1 spiergroep (bijvoorbeeld billen, of core).

Vandaag deel ik met jullie een circuittraining waarmee je bijna al je spiergroepen traint. Het gaat op tijd, zodat je zelf het aantal herhaling kunt bepalen. De oefeningen voer je 30 seconden uit en tussen de oefeningen in neem je 10 seconden rust. Maak gebruik van je telefoon of bijvoorbeeld een Gymboss interval timer als alarm.

Nike just do it30 sec. Jumping Jacks;
15 sec rust;
30 sec. Burpees met push up;
15 sec rust;
30 sec. Kettlebell Swing (1 bal 12 kilo);
15 sec. rust;
30 sec. Wall sit;
15 sec. rust;
30 sec. T Push Up;
15 sec. rust;
30 sec. Donkey Kicks;
15 sec. rust;
30 sec. Wide Leg Cross sit up;
15 sec. rust;
30 sec. Jump Squat of Tuck Jump;
15 sec. rust;
30 sec. Dippen;
15 sec. rust;
30 sec. Plank
Hierna herhaal je het circuit nog drie keer.

In totaal ben je ongeveer 28 minuten bezig met het circuit. Reken daar 4 minuten warming up en cooling down bij op en binnen de 40 minuten heb jij een pittige total body work out erop zitten. Drink voor, tijdens en na het circuit genoeg water en eet binnen 20 minuten na je work out een kom yoghurt of een cracker met een eitje.

Trainse!
Raymond

Work out(bron foto’s: Nike)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s