DOLLE DONDERDAG – OESTERS MET MIGNONETTE

Iedere donderdag deel ik, Jade, een cheat recept met jou. Niet altijd even light, but hey who cares! Happy dolle donderdag.

Oesters eet je tegenwoordig niet meer alleen bij een chique restaurant, want ze zijn steeds vaker op de kaart te vinden.  Deze ziltige, caloriearme(!!!) delicatesse is natuurlijk ook heel lekker thuis met een mooi glas witte wijn of een gin & tonic tijdens een relaxte zondag. Ik haal mijn legendarische Umami oesters graag bij Marqt. Iedereen denkt dat ze Japans zijn, maar ze zijn gewoon Iers. En niet zeuren over oesters open maken, want ze staan sneller op tafel dan de sticky chicken!

Dozijn oesters (Marqt!!);
1 sjalot, fijngesneden;
0,5 dl wijnazijn;
Citroen, in partjes gesneden;
Zwarte peper;
En bij de Bijenkorf koop je deze super handige houder met mes, zodat je niet jezelf neersteekt! Ik maak ze hiermee zo open!

Meng de fijngesneden sjalot en wijnazijn voor de mignonette;
Snijd de citroen in partjes voor de opmaak (en smaak);
Wrik de oesters open aan de kant waar de schelp begint met de bolle kant onder. Zo kom je er makkelijk tussen met een oestermes. Leg de oesters op crushed ice of maak torentjes van nat zout, zodat ze rechtop blijven staan. Tussen de oesters leg je partjes citroen.

Tip: oesters met grove peper of een scheutje vodka is ook heerlijk!
Enjoy.

Oesters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s