DAILY ROUTINE VAN CAS HERMANNS

Cas Hermanns heeft een baan waar vele mannen (en ook vrouwen) van dromen. Voor Athlete Insights bij Nike Global Football vliegt hij de hele wereld over om met de grootste helden van het groene veld over Nike innovation te praten. Op de koffie bij Ronaldo of high fiven met Zlatan… voor Cas is dit usual business. Uiteraard betekent dit wel hard werken, maar ook hard sporten, want als werknemer van het één van de grootste sportmerken wereldwijd wordt er natuurlijk wel van je verwacht dat je regelmatig een uurtje staat te zweten! Of valt het allemaal wel mee? Cas, vertel eens..
Cas_styleHoe ziet jouw sport routine eruit?
Ik probeer 4-5 keer per week te sporten. Ik heb het geluk dat er op mijn werk een heerlijke sportschool is, waardoor ik, als ik op kantoor ben, tussen de meetings door altijd wel even kan bikkelen. Daarnaast zijn er daar ook nog prima klasjes te volgen, zoals boksen, cardio of cross fit training, waar ik, nu ik erover nadenk, nog te weinig gebruik van maak.

Ik heb best een lange periode gehad dat ik gedisciplineerd een trainingsschema volgde en dit goed kon combineren met mijn drukke baan. Ik kreeg advies en personal training van fitnessguru Raymond Homoet (haha, thanks Cas), waardoor ik, al zeg ik het zelf, heel erg lekker ging. Sinds ik een nieuwe functie heb binnen Nike vlieg ik ongeveer elke week naar een ander land, waardoor het iets lastiger is om een strikt trainingsschema te volgen. Daarnaast ben ik ook gewoon minder gemotiveerd tijdens het reizen. Meestal zit er in het hotel wel een ‘gym’, maar helaas is dat in de realiteit vaak een klein kamertje met een rubber matje op de grond met een gekke skippybal ernaast. Een goed alternatief is dan een rondje hardlopen, en op die manier de stad verkennen.

Toch blijf ik, als een fanatiek jochie van 12, voetballen de allerleukste bezigheid vinden. Vroeger voetbalde ik bijna elke dag, tegenwoordig probeer ik minstens een keer per week te voetballen. Competitief op gras, met mijn vriendenteam in de zaal of ik ga klassiek op het pleintje panna’s uitdelen.

Cas sport

Wat is jouw favoriete work out en aan welke oefening heb je een hekel?
Ik hou ervan om explosief en divers te trainen en zo min mogelijk tussen de oefeningen in pauze te nemen. Ik hou van bikkelen, maar ben niet graag te lang in de gym. Toen ik ongeveer 5 jaar geleden nog bokste, kreeg ik van die knalsessies gebaseerd op eigen lichaamsgewicht. Dit probeer ik nog steeds zo veel mogelijk te doen. Ik train vaak in circuitjes, bijvoorbeeld de combinatie van Kettlebell, Battle Rope en oefening op eigen lichaamsgewicht (Burpees, Push ups, Pull ups, Squats, etc).

Ik ben gênant slecht in alles waar je lenig voor moet zijn, ik heb dan ook een hekel aan stretchen en je zal mij niet snel in een yoga klasje zien zitten. Ik weet dat dit soort oefeningen belangrijk zijn, maar ik ben daar gewoon niet voor gebouwd. Mijn hamstrings zijn zo kort dat ik niet eens normaal mijn been kan strekken.

Wat draag jij het liefst tijdens een training / sporten?
In mijn positie zou het gek zijn als ik niet altijd het allernieuwste van Nike in mijn kast zou hebben liggen. Mijn voorkeur gaat uit naar het NIKE Running’s assortiment. Die shirtjes zijn keihard, ook voor in de gym, super breathable en comfortable. Ik ga van enthousiasme gelijk gênant Amerikaans praten. Qua schoenen draag ik meestal Flyknit Trainers of Free’s in de gym, tijdens hardlopen draag ik Lunarglides.

Ik probeer ook kleding en schoenen uit van andere merken zoals Adidas, Asics of Under Armour. Ik vind het belangrijk om te weten wat andere merken aan nieuwe stijlen en technologieën ontwikkelen, om bijvoorbeeld een shirtje zo licht mogelijk te maken of om zweet in een shirt tegen te gaan.

NIKE Fly LunarGlideHoe ziet jouw gemiddelde week eruit qua voeding?
Ik probeer doordeweeks wel op mijn voeding te letten, voornamelijk het aantal koolhydraten dat ik naar binnen werk. Hier heb ik ook geen moeite mee, zolang ik maar van het eten kan genieten vind ik het prima. Veel vrienden van me werken in de horeca, dus ik laat me doordeweeks ook wel eens gaan. Daarnaast ben ik vaak veel te lui om te koken. Mijn avondeten wordt dan ook regelmatig klaar gemaakt door Foodware, Stach of Marqt. In het weekend eet en drink ik sowieso alles wat los en vast zit en dus begin ik elke maandag eigenlijk weer opnieuw. Het allerbelangrijkste vindt ik dat ik een goede balans heb gevonden waardoor ik nooit hoef ‘af te zien’.

Wat is jouw favoriete cheat?
Omdat ik gedisciplineerd, maar niet te streng ben voor mezelf, heb ik niet het gevoel dat ik af en toe een cheat nodig heb. Maar het kan ook wel eens compleet mis gaan. Dan word ik wakker met een heftige knoflooksmaak in mijn mond en besef ik me dat het broodje shoarma om vijf uur ‘s ochtends toch niet zo’n goed idee was.

Heb jij een sport- of voedingstip die je wilt delen?
Wees niet te streng voor jezelf, probeer te genieten en plezier te hebben tijdens het sporten, dan hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Wat ik kan adviseren is om één keer in de week of om de week met een personal trainer te trainen, zodat je weet waar je mee bezig bent en samen met hem een trainingsschema op kan stellen als houvast. Ook wat voeding betreft, ga niet afzien maar zoek een goede balans voor jezelf. Anders houd je het nooit vol.

Hi Cas, bedankt voor het delen van jouw sportieve verhaal! Fijn dat er zulke goede sportfaciliteiten zijn op je werk. Probeer alleen tijdens je trips niet te ‘verzwakken’. Ga lekker hardlopen inderdaad of doe een klein circuitje in je hotelkamer of in die crapy gym. Ook zonder gewichten en apparaten kom je, zoals je weet, heel ver. Inspiratie nodig voor een circuit, check hier! Uiteraard ben ik het helemaal eens met jouw tip haha. Ik zie je snel weer in de gym! Groetjes Ray 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s