WORK OUT WOENSDAG – 30 DAGEN SQUATEN

Trainen van de bilspieren is het favoriete onderdeel van al mijn vrouwelijke klanten. Ze willen allemaal uiteraard een lean body  (behouden), maar op één of andere manier ligt de focus altijd op de billen. Deze trainen we dus goed, maar ik geef mijn klanten ook altijd als tip mee om thuis onder de douche of tijdens het tanden poetsen te squaten.

VSXUiteraard is het trainen van de musculus glutaeus maximus en musculus glutaeus minimus (kleine en grote bilspieren) niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook mannen moeten deze spiergroep goed trainen om een strakke derrière te creëren of te behouden. Tijdens het doen van oefeningen gericht op de bilspieren, train je tevens de bovenbenen en soms is het zelfs een total body work out.

Op deze blog heb ik al verschillende keren een circuit of oefening beschreven voor een tight butt, maar nu gaan we het anders doen. Dertig dagen lang squaten met af en toe een rustdag voor je spieren! Ook wel de 30 days squat challenge genoemd. Je mag zelf het tijdstip uitkiezen wanneer je de squats doet en de snelheid is niet belangrijk, want het gaat erom dat je de squat goed uitvoert. Hoe dat moet, leg ik in het atikel ‘De squat’ duidelijk uit. Je bouwt het aantal squats per dag op en als het even te zwaar wordt, dan neem je gewoon tussen de 15 herhalingen in 15 seconden rust. Je kunt dit schema prima doen in combinatie met je huidige trainingsschema . Zie het als een extraatje. Doe je mee?

Wil je de dertig dagen squats iets pittiger maken, dan kun je bijvoorbeeld de ene dag een normale squat uitvoeren en de andere dag een jump squat of een bulgarian squat. Ook  kun je gewichten toevoegen of het rustmoment laten vervallen. Om te weten of je resultaat geboekt hebt, kun je je billen meten aan het begin en aan het einde van de dertig dagen. Of maak een before & after foto (voor-achter en zijkant) in ondergoed. Let uiteraard ook op je voeding en drink genoeg water tussendoor.

There you go.

DAG AANTAL
1 50
2 55
3 60
4 RUST
5 70
6 75
7 80
8 RUST
9 100
10 105
11 110
12 RUST
13 130
14 135
15 140
16 RUST
17 150
18 155
19 160
20 RUST
21 180
22 185
23 190
24 RUST
25 220
26 225
27 230
28 RUST
29 240
30 250

Heel veel succes en als je vragen hebt, dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Raymond

(Bron foto: VSX)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s