SPINAZIE WRAP

Aangezien ik geen groot fan ben van brood, probeer ik vaak een vervanging te vinden. Als lunch eet ik bijvoorbeeld een salade of crackers. In het weekend mag het wel iets uitgebreider, dus tijdens een speurtocht naar een een lekkere lunch, kwam ik online het recept tegen van deze heerlijke spinazie wraps.

Spinazie wrapIngrediënten:
3 kopjes volkoren bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
5 eetlepels geurloze kokosolie
Grote hand spinazie
Een glas opgewarmde melk

– Roer in een grote kom de bloem, bakpoeder en het zout en voeg er vervolgens de plantaardige olie aan toe tot er een kruimelige deeg ontstaat;
– Doe de spinazie en warme melk in een blender en mix het tot een glad mengsel;
– Giet het mengsel uit de blender bij de deeg en roer het door elkaar;
– Kneed het deeg vervolgens ongeveer 5 minuten met je handen tot het een gladde massa is;
– Vorm het tot een bal, wikkel het in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast;
– Na 30 minuten breek je de bal in 10 kleine golfballetjes;
– Strooi wat bloem op je werkblad en rol de balletjes vervolgens uit met je deegroller tot het een dunne cirkel is. Hoe dunner het deeg, hoe makkelijker je de wrap kunt vouwen;
– Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak je wraps in de droge koekenpan voor ongeveer 30 seconden per kant.

Vul de wrap met gerookte kip en mosterd, plakje gerookte zalm met komkommer, pittige kaas met tomaat of wat jij dan ook lekker vindt als hartig beleg! Ook leuk om als snack te serveren.

Eetse,
Daisy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s