DAILY ROUTINE VAN RAMSES JEDELOO

Ramses Jedeloo is eigenaar van de super populaire The Bootcamp Club. In het park of in de gym, van Groningen tot Breda, The Bootcamp Club is overal te vinden. De eerste keer dat ik meetrainde met The Bootcamp Club (5 jaar geleden) kreeg ik training van Ramses. 1 brok spier! Ik ben toch wel eens benieuwd hoe hij zijn superman body behoudt en of je als eigenaar van zo’n bekende sportclub de hele dag superfoods eet en eiwitshakes drinkt.

Ramses J.Hoe ziet jouw sportroutine eruit?
Sportroutine? HAHA! Vader- plus ondernemerschap = geen sportroutine. M’n work life balance is redelijk scheef, dus laat het leven zich niet zo makkelijk plannen. Maar, life is all about priorities. Dus doe ik mijn uiterste best om toch geregeld te bootcampen, fitnessen en kickboksen. Als eigenaar van The Bootcamp Club I have to practice what I preach. Toch? Minimaal eens per week doe ik mee met onze eigen lessen. En ik probeer twee keer per week in de late avonduurtjes die guns nog wat op te pompen in de lokale sportschool. Vaak vreet ik nog een derde keer per week ijzer, als ik word uitgenodigd door een personal trainer om mee te doen in zijn nieuwe gym. Wát een mooi leven! En iedere woensdag heb ik het voorrecht dat ik overdag afgemat word door een personal kickbokstrainer. In de gym van ons eigen kantoor, wel zo handig. Hmmm… als ik zo de balans opmaak, dan is het een wonder dat ik nog steeds de cover van de Men’s Health niet heb gehaald ; ).

Wat is jouw favoriete workout en aan welke oefening heb je een hekel?
Van een uur niets doen word ik sowieso onrustig, dus ook sporten is in mijn boekje vol gas gaan. Met fitness probeer ik door zware circuits telkens het uiterste uit mezelf te halen, met kickboksen lijkt het alsof we voortdurend in wedstrijdtraining zijn en bij The Bootcamp Club bestaan er geen lousy workouts. Stuur mij niet naar zo’n hippe pilates-les of een moeilijke yogasessie, daar kan ik niet goed tegen.

Ramses work outWat draag jij het liefst tijdens het sporten?
Lange of korte sportbroek, een shirtje en hardloopschoenen. Het liefst draag ik functionele kleding van bijvoorbeeld Reebok, Lululemon of Under Armour. Mijn sportschoenen zijn eigenlijk altijd van Nike.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit qua voeding?
M’n ontbijt bestaat altijd uit twee hard gekookte eieren, een groot glas vers geperste sinaasappels en een bak yoghurt met muesli, blauw en rood fruit én een scheepslading moeilijke superfoods. Je weet wel, van die weinig nuttige gedroogde producten, maar oh zo lekker. En hip. En dat is ook wat waard. Ik slik ’s ochtends ook dagelijks een vitaminepil, arginine en neem zo nu en dan een paar weken achter elkaar creatine. Op zondag koop ik altijd de supermarkt op de hoek leeg: kilo’s groenten, kip, vlees en duizend eieren, genoeg om de hele week ’s ochtends m’n eten voor overdag te kunnen koken. Ik eet er alleen ’s avonds – ja, ’s avonds! – koolhydraten bij. Vanaf vrijdagmiddag laat ik het strenge regime varen en zie je de omzet van Jamin stijgen. Tegen de tijd dat het zondag is heb ik daar letterlijk en figuurlijk m’n buik wel weer van vol.

Ramses JedelooWat is jouw favoriete cheat?
Hoe lang mag m’n antwoord zijn? Oké, ik zal het beperken. Mijn quilty pleasures zijn snoep (bij voorkeur drop en M&M’s), koek (grote bokkenpoten, taai taai poppen, gevuld speculaas, etc.) en alle Italiaanse pastagerechten.

Heb jij een sport- of voedingstip die je wilt delen?
Abs are made in the kitchen. Daar begint het. Je kunt je helemaal koekwaus sporten, maar als je toch dagelijks drie frikadellen met mayo naar binnen schuift, dan zal dat gewenste wasbordje altijd een wastrommel blijven. Als je je voeding op orde hebt, focus je dan vervolgens niet alleen op conditietraining. Honderd jaar achter elkaar hardlopen of je leven slijten op de hometrainer doet niets goeds met je. Je brandt vooral je spiermassa weg, die je juist hard nodig hebt om je lichaam te vormen en te zorgen voor de nodige vetverbranding. Een combinatie van conditietraining en spierverstevigende oefeningen is dus ideaal. Coming to think of it: ga ‘ns bootcampen!

He Ramses, wat een geweldig verhaal zeg. Dat superfoodjes eten, daar had ik dus gelijk in, maar dat jij bergen snoep en koek wegwerkt, had ik niet verwacht. In combinatie met de gezonde doordeweekse dagen en het sporten is het natuurlijk ook ‘mogelijk’. Bedankt voor je leuke antwoorden en ik kan niet wachten om weer eens te kikkeren in de modder!

> Ook zin in een lekkere bootcamp klas? Schrijf je snel in via www.thebootcampclub.nl.

Groetjes!
Daisy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s