KASTANJES ROOSTEREN

Door die korte en donkere dagen krijg ik altijd zin in winterse kost! Op onze site kun je meerdere ‘winterse’recepten vinden, zoals het recept voor een goedgevulde soep of bijvoorbeeld een caloriearme stampot. Wat ook een heerlijke winterse snack is: kastanjes! Lekker struinen door het bos, kastanjes zoeken en vervolgens opeten (grapje, koop ze maar gewoon in de winkel).

Om kastanjes ready to eat te maken, moet je ze roosteren en dat doe je als volgt:
-Verwarm de oven voor op 200 graden;
– Zet met een schep mes een kruisje in de platte kant van elke kastanje. Snijd door de schil heen, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het roosteren;
– Leg de noten op een bakplaat met het kruis naar boven. Besprenkel ze met water;
– Rooster de kastanjes voor 15-20 minuten (tot ze zacht zijn en de schil loslaat). Schud ze om de paar minuten even rond;
– Doe de kastanjes vervolgens in een handdoek en knijp zacht in de schil. Laat ze een beetje afkoelen;
– Pel de schil als de kastanjes nog lauw zijn, zodat de schil makkelijk loslaat.

Als de kastanjes geroosterd en gepeld zijn, kun je ze mixen met andere ingrediënten voor een heerlijke herfstsalade. Inspiratie nodig?
Mix een handje rucola, een appel in partjes, gesnipperd uitje, kleine blokjes courgette en een stuk gerookte kip met gebakken walnoten en bespreken dit geheel met een beetje olijfolie, zout en peper! Voila…

Groetjes,
Daisy

Kastanjes(Bron foto: simpleprovisions.com.au)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s