EEN SHOTJE ALOË VERA

Toen ik afgelopen maand voor mijn werk een paar dagen op Fuerteventura was, heb ik bij de Aloë Vera fabriek Savimax een litertje 99,7% pure Aloë sap gekocht. Mede door het overtuigende verhaal dat de eigenaresse mij vertelde, maar ook omdat ik al op de hoogte was van al het goeds dat een shotje Aloë Vera per dag brengt.

Aloe VeraAloë Vera heeft namelijk een mega positieve werking op het functioneren van je darmen, het versnelt de voedingsstof opname door de darmwand en het efficiënter uitscheiden van afvalstoffen (ontgiftende werking dus), het heeft de eigenschap om je spijsverteringskanaal te reinigen, je krijgt er een gezondere huid van (het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine) en het verhoogt je weerstand. Het bevat anti-oxidanten, vezels, aminozuren, enzymen, sterolen, lignine en polysaccharide (helpt de huid verjongen). Het is goed voor je hersenen en je zenuwstelsel.  Het heeft een gunstig effect op je immuunsysteem en kan daarmee helpen om ziektes te voorkomen. Daarnaast is het een bron van vitaminen (A en C) en mineralen, zoals zink, ijzer en magnesium. Ook schijnt het je stofwisseling te verhogen en hoe sneller en efficiënter je stofwisseling, des te meer calorieën je lichaam verbrandt in ruststand. Behoorlijk lijstje dus en ik ben nog niet klaar, want het schijnt dat het drinken van Aloë Vera sap kan helpen om je rustiger in je hoofd te maken als je stress hebt. Top!

Maar pas wel op, want de aloïne van Aloë Vera wordt al generaties lang gebruikt als krachtig laxeermiddel. Drink dus niet teveel, 120 milliliter per dag is echt genoeg. Drink dit bij voorkeur in de morgen, op het moment dat je uit bed stapt, zodat het gelijk wordt opgenomen door je lichaam. Ik neem een puur shot en daarna een glas water, maar je kunt het ook mixen met een sapje. De smaak is namelijk nogal bitter (lees: vies).

Savimax 2Naast sap heb ik ook een liter bijna 100% pure gel gekocht, want naast inwendig kun je het uiteraard ook uitwendig gebruiken. De gezonde werking voor de huid is inmiddels ook wel bewezen, want de gel kan de huid sneller doen genezen bij brandwonden of en het helpt tegen huidirritaties. Ook helpt het tegen het herstel van de huid bij littekens, spataders, insectenbeten en striae. Het heeft een hydraterende werking voor de huid. Je voelt dat je huid er soepeler van wordt.

> Bewaar de sap in de koelkast en schud voor gebruik.
> Het sterk reinigende effect van de Aloë Vera op de lever kan voor bepaalde personen problemen veroorzaken. Aloë Vera drankjes zijn daarom niet geschikt voor personen die zwanger zijn en voor jonge kinderen..
> Aloë Vera trekt diep in de huid. Gebruik Aloë Vera daarom ook niet bij de ogen, mond of neus als je het niet zeker weet of het goed is voor je.

Ik raad aan om Aloë Vera producten rechtstreeks bij een fabriek te kopen. Savimax heeft bijvoorbeeld een webshop. Let er in ieder geval op dat er geen kunstmatige conserveringsmiddelen inzitten en koop de meest pure vorm.

Groetjes,
Daisy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s